ДБР викрило зловживання ексвисокопосадовців на 1,5 млрд грн

191237_1_960x380_0
Фото: ДБР.

Державне бюро розслідувань викрило схему на 1,5 млрд грн колишніми високопосадовцями Міністерства енергетики газорозподільних систем у користування приватним операторам.

Про це повідомляє ДБР.

«Встановлено, що 21 лютого 2017 року постановою Кабінету Міністрів України "Про забезпечення ефективного використання газорозподільних систем або їх складових" було затверджено типовий договір експлуатації газорозподільних систем. Документ передбачає щорічну оплату за експлуатацію державного майна. Зокрема, до державного бюджету має перераховуватись 10% від залишкової вартості», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 2017 році тодішні посадовці Міненерговугілля у змові з «обл-, міськгазами» уклали з 37 приватними операторами договори, у яких передбачено безоплатне користування державним майном.

За три роки внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму 1,488 млрд грн.

Як відомом, 3 червня 2021 року слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань одночасно проводять 47 обшуків на території України, у тому числі у Міністерстві енергетики України, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 37 операторів газорозподільних систем та за місцями проживання колишніх високопосадовців Міністерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: