В Україні зросла середня ціна на бензин

бензин3

Середня вартість бензинів зросла на 0,3% – до 24,92 грн за літр з 24,84 грн за літр.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства економіки України.

Разом з тим, вартість дизельного палива збільшилася на 0,1% – до 20,91 грн за літр.

З урахуванням граничної торгової націнки, протягом червня вартість бензину не повинна перевищувати 29,92 грн за літр, дизельного палива — 27,91 грн за літр.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою до закінчення карантину ввів державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Згідно з документом, встановлено рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива не вище 7 грн за літр і бензину — не вище 5 грн за літр.

Здійснювати розрахунки зобов’язали «Нафтогаз України», який надаватиме їх Міністерству економіки не пізніше 3 числа кожного місяця. Середні ціни бензину і дизельного палива будуть публікуватися до 5 числа кожного місяця.

Згідно з цими розрахунками, середня ціна дизельного палива на травень з урахуванням граничної націнки мала становити 27,89 грн за літр, бензинів — 30,22 грн за літр.

24 травня 2021 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України знизило середню вартість бензинів на 1,5%, до 24,84 грн за літр з 25,22 грн за літр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: