Що буде з єдиною у Львівській області туберкульозною поліклінікою

1dddb8639404c2ad90be043b52644730
Фото: ЛОР

Тільки за перших 5 місяців 2021 року на Львівщині вперше діагностували туберкульоз 580 людям.

Амбулаторно-поліклінічне відділення, яке надає допомогу з діагностики й лікування легеневих патологій, в тому числі й туберкульозу, на базі Центру легеневого здоров’я успішно продовжує свою роботу за адресою вул. Зелена, 477.

Про це розповів генеральний директор КНП ЛОР «Центр легеневого здоров’я» Любомир Рак.

За його словами, багато років поспіль це приміщення частково у поліклініці орендував підрозділ Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

«Ми звернулися до керівництва університету з проханням звільнити це приміщення для розширення надання амбулаторних послуг фтизіатричного та пульмонологічного профілю. З 31 травня інститут переїхав у будівлю на вул. Зелена, 12. А у вивільнених приміщеннях на території Центру легеневого здоров`я тепер працюватиме лише наша поліклініка. Тому хочу наголосити, що деякі повідомлення у ЗМІ щодо нібито припинення роботи «єдиної поліклініки фтизіатричного профілю на Львівщині» є неправдивими та я б сказав загрозливими для наших пацієнтів», - цитує його пресслужба Львівської обласної ради.

І додає, що амбулаторно-поліклінічному відділенні лікарні продовжують надавати великий спектр медичних послуг.

Сьогодні у поліклініці прийом пацієнтів здійснюють також вузькі спеціалісти: сімейний лікар, фтизіопедіатр, дитячий пульмонолог,  педіатри,  невропатолог,  офтальмолог, ортопед-травматолог, ЛОР, хірург, кардіолог, ендокринолог та інші.

Також на базі поліклініки надається увесь діапазон діагностичних обстежень: бактеріологічні та клініко-діагностичні дослідження; рентгенологічні дослідження. УЗД, ендоскопічні обстеження, функціональна діагностика (ЕКГ, ФЗД) і фізіотерапія (УВЧ, солюкс, електрофорез, інгаляторія, масаж і ЛФК).

« Серед них понад 200 - мешканці Львова. Тому звертаємося до мешканців Львівщини не легковажити з цією складною недугою і звертатися до нас з профілактичною та лікувальною метою», - резюмував  Любомир Рак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: