В Україну прибули ще понад 705 тисяч доз вакцини AstraZeneca

вакцина65

У Міжнародний аеропорт «Бориспіль» в межах глобальної ініціативи COVAX прибула партія вакцин AstraZeneca від COVID-19, вироблена в Італії.

Про це повідомили в представництві Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Зокрема, 705 тис. 600 доз вакцини доставив ЮНІСЕФ в Україну у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Цю партію мають використати для вакцинації другою дозою тих, хто отримав перше щеплення вакциною CoviShield/AstraZeneca. Зокрема, медиків та працівників закладів охорони здоров’я, учасників операції Об’єднаних сил на сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком понад 65 років.

Також друге щеплення отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами, і громадські діячі.

У зв’язку з цим, від імені COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ. У рамках COVAX Україна отримує ці вакцини безоплатно.

Це уже четверта поставка вакцин від Сovid-19 в Україну в межах COVAX — глобальної ініціативи, що об’єднала уряди, організації у сфері охорони здоров’я, виробників, науковців, приватний сектор, громадянське суспільство та благодійників, щоб забезпечити рівний доступ до вакцин від Сovid-19 для всіх країн.

Зазначається, що поставки вакцин різних виробників в рамках COVAX продовжаться, і очікується, що до кінця 2021 року дозволять охопити щепленнями до 20% населення України — 8 млн людей.

Раніше в межах COVAX Україна отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: