РНБО в таємному режимі схвалила рішення щодо інтеграції в НАТО

image
Фото: 24 канал

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в п'ятницю у таємному режимі розглядала питання поглиблення інтеграції України в Північноатлантичний альянс (НАТО) й ухвалила низку відповідних рішень.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, пише Українська правда.

"Друге питання на порядку денному сьогодні було про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору... Питання розглядали таємно, ухвалено всі відповідні рішення, рішення ухвалювали одноголосно", - розповів Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в п'ятницю

Загалом на засіданні РНБО в п'ятницю було розглянуто вісім різних питань.

Саміт глав держав та урядів країн Альянсу відбудеться 14 червня в Брюсселі, Україну, як і інших партнерів, не запрошували.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що не очікує на ухвалення рішення щодо надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) на червневому саміті, оскільки деякі союзники не хочуть провокувати РФ.

Олексій Данілов розповів, що у 2008 році німці та французи були категорично проти, щоб Україна отримала План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ). Він також зазначив, до яких наслідків це призвело, повідомляє 24 канал.

Своє різке висловлювання щодо дій цих країн, Олексій Данілов прокоментував, відповідаючи на запитання журналіста. Зокрема мовилось про те, що звинувачення Франції та Німеччині – це дипломатичний скандал.

"Я не дипломат. Я людина, яка відповідає за національну безпеку в нашій країні, це по-перше. Я від жодного слова не можу відмовлятись, тому що я відповідальна людина. Саме Франція та Німеччина в 2008 році були категорично проти того, щоб Грузії та Україні надали ПДЧ. Наслідки – у 2008 році Грузія, в 2014 році – Крим (мовиться про агресію Росії – 24 канал), – заявив секретар РНБО.

Данілов запевнив, що зараз, Путін має ґешефт з німцями, вони будують газогони й при цьому розповідають про занепокоєння. Він розповів, що для того, щоб зупинилась війна, Путін має забрати свої війська з території Донбасу.

Тоді Україна отримає доступ до свого кордону, проведе демократичні вибори й все стане на свої місця. Адже німці, французи це бачать й розуміють, але роблять ґешефт. Він каже, що тоді нехай вони скажуть, що займаються тільки бізнесом й те, що стосується інших речей – їх не цікавить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: