Форма збірної України з футболу: чому обурились росіяни (фото)

forma-sbornoj-ukrainy-na-evro-2020_1622997709821787829

Вчора, 6 червня, була презентована нова форма збірної України для виступу на Євро-2020. На футболці зображений силует України з Кримським півостровом, а також гасло «Слава Україні!»

Ця подія викликала бурхливу реакцію та сильне невдоволення у спортивних функціонерів і політиків у Росії.

«Національна збірна Україна виступатиме на Євро-2020 в новій — особливій формі. Головним її атрибутом стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця. Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної Батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою і усіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на «Слава Україні!» відповідають гаслом «Героям слава!» і яке тепер також буде на формі та надихатиме наших футболістів на нові перемоги.

Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка. Футбол і національна збірна — єднають Україну! Слава Україні!» – написав у Фейсбуку президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, представляючи нову форму гравців.

На рішення зобразити контур Криму на формі України відреагували в Держдумі Росії. Депутат Дмитро Свищов закликав УЄФА заборонити цей ігровий комплект.

«Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Цей вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях. УЄФА має відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям.

Всі ми прекрасно розуміємо: Крим – територія Російської Федерації. Відповідати тут повинні представники УЄФА», – сказав Свищов.

Підтримав Дмитра Свищова його колега, колишній боксер Микола Валуєв.

До речі, в УЄФА вже відреагували на заяву російського політика.

«Футболка національної збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосованих правил щодо екіпіровки», – сказали в УЄФА виданню «Спорт-Експрес».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: