Стало відомо, коли Франція відкриває кордони для туристів з України

франція
ілюстративне фото

Уряд Франції дозволив в'їзд туристам з України з 9 червня, але при дотриманні жорстких умов.

Про це йдеться в офіційній презентації щодо пом'якшення карантинних заходів, презентованої на порталі avianews.com.

Усі країни світу будуть розподілені на три сектори — зелений, оранжевий і червоний. Україна потрапила до помаранчевої зони.

Як уточнює видання «Мінфін», нові правила передбачають, що українські туристи зможуть здійснювати поїздки до Франції, якщо вони пройшли повну вакцинацію від коронавіруса препаратом, який схвалило Європейське агентство лікарських засобів (EMA). У такому разі дозволені поїздки з будь-якою метою. Невакциновані люди, як і раніше, зможуть в'їхати в країну тільки «з особливих причин».

До схвалених вакцин увійшли Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Слід враховувати, що поки незрозуміло, чи є вакцина індійського виробництва CoviShield на основі розробки AstraZeneca схваленою, оскільки на сайті EMA зазначено іншу торгову назву вакцини, яка дозволена до використання — Vaxzevria.

Сертифікат про вакцинацію визнається Францією, якщо пройшло 2 тижні з моменту введення останньої дози для 2-дозових вакцин і 4 тижні з моменту введення 1-дозової вакцини.

Якщо людина перехворіла на covid-19, вона може зробити тільки одне щеплення, при цьому до моменту в'їзду до Франції має пройти не менше 2 тижнів.

Вакцинація не звільняє туристів від необхідності здавати тести на covid-19. Перед вильотом необхідно пройти тест на антиген або методом ПЛР. У першому випадку довідка дійсна до 48 годин, у другому — 72 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: