Зеленського не запросили у США

зелен

Через скандал довкола зміни керівництва «Нафтогазу», Білий дім не запросив Володимира Зеленського у Вашингтон перед зустріччю Джо Байдена і Володимира Путіна.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на Axios.

Зазначається, що Білий дім до останнього розглядав можливість запрошення Зеленського в Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним. Однак там відмовилися розвивати ідею зустрічі «через рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії «Нафтогаз».

Як пише видання, цей крок викликав стурбованість у адміністрації Байдена, оскільки Зеленський «зробив крок назад в зусиллях у боротьбі з корупцією».

Перший саміт між Росією та США часів президента Байдена відбудеться у Женеві (Швейцарія) 16 червня. Там же відбудеться зустріч віч-на-віч Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним.

Під час зустрічі, Байден та Путін говоритимуть про причетність російських військ до конфлікту в Україні, контроль озброєнь, зміни клімату, кібератаки на США з боку Росії, в тому числі атаку на SolarWinds, а також отруєння та ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

Також за словами Псакі, Байден хоче обговорити примусову посадку літака Ryanair і арешт Романа Протасевича та його дівчини білоруськими силовиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: