Кількість коронавірусних хворих на Львівщині значно зменшилася

_1623040217_613x321_3_0_nw

На Львівщині фіксують значне зменшення кількості нових випадків коронавірусу.

Про це під час брифінгу розповіла директорка Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко.

«Ми маємо значне зменшення кількості нових випадків. За останню добу коронавірус виявили у 54 осіб. Також зменшується кількість людей, які потребують стаціонарного лікування. Станом на сьогоднішній ранок 556 людей перебувають у медзакладах. Від усіх наявних ліжок це 11,6%. Але на Львівщині залишається люди, які виділяють вірус і можуть наражати на небезпеку оточуючих. Тому, не дивлячись на таку відносну стабілізацію, хочу нагадати, що карантин оголошений до кінця червня», - розповіла вона.

Вона нагадала, що хоча з учорашнього дня вступили в дію послаблення карантину, вимога перебування у масках в приміщеннях залишається.

«Кількість відвідувачів в кінотеатрах, інших масових зібрань у приміщеннях, які раніше обмежувалися 50%, тепер дозволена заповненість 2/3 місць. Знялися обмеженні на кількісті людей, які можуть брати участь у масових заходах, але є один нюанс. Ці люди повинні мати довідку про те, що впродовж останніх 72 годин вони пройшли ПЛР –тестування, або швидкого тесту на антиген – і мають негативний результат. Або якщо ці люди мають документ про отримання двох доз вакцин», - пояснила головна епідемологиня області.

Людина, яка вакцинована двічі, може звернутися до свого сімейного лікаря за свідоцтвом про вакцинацію.

«Воно видруковується з медично-інформаційної системи, в ньому вказано прізвище та ім’я латинкою, як в закордонному паспорті, коли і якою вакциною людина вакцинувалася. Цей бланк завіряється печаткою лікаря та медзакладу. Цей документ можна пред’являти при перетині кордону, і якщо ви будете брати участь в масових заходах. Наразі вирішується питання про міжнародний сертифікат вакцинації. Станом на сьогодні уніфікованої форми ми не маємо. Тому, сімейні лікарі видають бланк згідно з міжнародними медико-санітарними правилами 2005 року і він є дійсний», -розповіла Наталія Іванченко.

При цьому залишається вимога при поверненні з-за кордону проходити самоізоляцію або робити ПЛР-тест.

«Держава гарантує безкоштовне обстеження людей, які мають ознаки ГРЗ, в яких є позитивний швидкий тест, людей, які мають ознаки запалення легень іншого походження, або якщо вдома хтось хворий. Для того щоб знятися з самоізоляції тест не є обов’язковий, людина проходить його за власним бажанням, тому він проводиться на комерційній основі», - пояснила вона.

Наразі найбільше пацієнтів традиційно перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні – 77, Центрі легеневого здоров'я – 57, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 63,  ЛШМД – 64.

Водночас немає жодного пацієнта – у Львівській залізничній лікарні, а також у Жидачівській, Самбірській, Буській та у Старосамбірській районних лікарнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: