Львів і райони: де в області облаштують додаткові центри вакцинації

IMG_5322
ілюстративне фото, з архіву редакції.

У Львівській області планують відкрити ще чотири центри вакцинації — у Дрогобичі, Трускавці, Стрию та Червонограді.

Про це розповів регіональний координатор з вакцинації проти COVID-19 у Львівській області Олег Когут під час брифінгу у вівторок, 8 червня.

За його словами, наразі вирішується питання про те, де саме розмістити центри вакцинації.

«Плануємо розширяти географію центрів вакцинації на теренах області. Зараз проговорюється питання відкриття таких центрів вакцинації в Дрогобичі, Трускавці, Стрию і Червонограді. Наразі вирішуємо, де їх розмістити, але як мінімум, два нам точно вдасться відкрити – це буде Дрогобич і Стрий», – зазначив він.

Додаткові центри вакцинації планують відкрити і у Львові. Наразі підібрані локації, які підходять для цього згідно з усіма протоколами – ТРЦ Forum Lviv та Центр Довженка.

«У Форумі буде працювати 3 бригади, а в Центрі Довженка – 4. Там загалом будуть вакцинуватися люди, які записували на порталі «Дія, в тому числі і організовані, які реєструвалися на гарячій лінії МОЗ», - додав Олег Когут.

Нагадаємо, зараз у Львові працює лише один Центр вакцинації – на базі стадіону «Арена Львів». Там мешканці області, котрі зареєструвалися через додаток «Дія», можуть отримати щеплення проти Covid. Вакцинацію проводять препаратом CoronaVac.

«Якщо в попередні тижні працювало по 2-3 бригади, то вже минулої неділі їх було 5-6. У суботу ми провакцинували 1100 осіб, а в неділю – 1307», - розповів координатор.

Загалом щеплення від Covid у Центрі отримали 3 488 людей.

Крім цього, вже сьогодні Львівщина має отримати вакцину AstraZeneca, призначену для введення другої дози.

«Сьогодні на Львівщину приїде вакцина AstraZeneca і відзавтра продовжиться введення другої дози цієї вакцини. Першою дозою вакцинували 60 тисяч людей, така ж кількість вакцини до нас прибуде, тому в нас є всі можливості завершити вакцинацію. На сьогодні проводиться вакцинація освітян вакциною Pfizer, залишилася ще одна група – це ті освітяни які будуть брати участь у вступній кампанії», – розповів Олег Когут.

Станом на сьогодні Covid-щеплення отримали понад 93 тисячі мешканці Львівщини. Із них 7 132 людям уже ввели необхідні дві дози вакцини, відтак вони вже повністю провакциновані проти вірусу.

Упродовж минулої доби в області зробили 3267 щеплення проти Covid-19, другу дозу вакцини отримали 72 особи.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: