Львівщина отримала понад 20 мільйонів гривень на розвиток ЦНАПів

tsnapy54-1-696x464
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Понад 20 мільйонів гривень субвенції з держбюджету скерують на розвиток ЦНАПів у громадах Львівщини.

Про це під час брифінгу 8 червня розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

За його словами, минулого тижня Львівщина отримала субвенцію  із державного бюджету на розвиток мережі ЦНАПів в громадах.

«Сьогодні із 73 ОТГ оснащені центри надання адміністративних послуг мають 47 громад. По інших 26 громадах ситуація є різною, але зараз послуга там надається не у відповідності до стандартів. Наше завдання – вирівняти цю ситуацію, щоб кожен мешканець, чи то Белзької чи Золочівської громади, зміг отримати однакову послугу у ЦНАПі. Так 13 органів місцевого самоврядування вже ухвалили відповідні рішення щодо утворення таких центрів, ці підрозділі будуть утворені ще до кінця цього року і фінансуватимуться на рівні відповідних бюджетів. Ми очікуємо, що вони запрацюють на повну потужність», - розповів Степан Куйбіда.

Він нагадав, що згідно із чинним законодавством, до 2023 року у всіх громадах мають бути ЦНАПи, щоб мешканці могли отримувати базові послуги в межах своєї громади. На це завдання і скерують кошти субвенції.

«Від пропонованої суми з державного бюджету нам вдалось залучити 10%, це понад 20 млн грн, зокрема це 16 заявок для 13 ОТГ. Структура видатків тут буде по 2 напрямках. Це капітальні видатки: капітальний ремонт, реконструкція чи нове будівництво ЦНАПів, або ж видатки для закупівлі того чи іншого обладнання, яке стосується інформатизації процесів, видачі тих чи інших документів, документообігу в межах ЦНАПів», -  пояснив Степан Куйбіда.

Кошти субвенції вже найближчим часом мають надійти до бюджетів органів місцевого самоврядування.

«Наша амбітна ціль, щоб центральні садиби об’єднаних територіальних громад були забезпечені такими центрами до кінця 2022 року і вже тоді ми з ними могли б моделювати надання послуг у віддалених точках, зокрема в межах старостинських округів», - розповів керівник департаменту.

У ЛОДА нагадують, що субвенція – це не єдине джерело, яке залучають для розвитку ЦНАПів в громадах. Зокрема, зараз Державним фондом регіонального розвитку фінансується будівництво нового ЦНАПу у Дрогобичі. Також в межах бюджету розвитку передбачено фінансування ЦНАПу у Зимній Воді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: