На Грибовицькому полігоні розпочали дегазацію

1464663126-3458-696x467
Грибовицьке сміттєзвалище. Фото з архіву.

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова продовжується рекультивація, розпочата восени минулого року. Наразі розпочали дегазацію сміттєзвалища. Станція, де перероблятимуть метан, має запрацювати до кінця року.

Про це повідомляє ЛМР.

«Передбачається, що станція запрацює до кінця року. На ній відбуватиметься переробка метану. У результаті генеруватиметься електроенергія. Наразі спеціалісти «Кліар Енерджі» приступили до буріння свердловин», — зазначає Святослав Євтушенко.

Тим часом станція дегазації на Грибовицькому полігоні стане 15-ою такою станцією, яку облаштовують спеціалісти «Кліар Енерджі». Наразі такі станції облаштовані в Харкові, Хмельницьку, Білій Церкві, Івано-Франківську, Тернополі, Дніпрі та на найбільшому полігоні ТПВ України — Дальницьких кар'єрах (біля Одеси) та в інших містах України.

За словами головного інженера «Кліар Енерджі» Івана Самусенка, впродовж двох місяців на полігоні буритимуть свердловини і прокладатимуть труби.

«По них звалищний газ буде надходити на станцію дегазації. Вже у двигуні внутрішнього згорання доставлений із полігону метан утилізовуватиметься. Тим часом енергія, виділена при згоранні, буде спрямована на генерацію електрики. Планована потужність станції на Грибовицькому полігоні становитиме до 500 кВт\год», — розповів Іван Самусенко.

Нагадаємо, сума приватних інвестицій у проєкт перевищує 16 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: