Чи зможуть українці під час подорожей користуватись двома документами про вакцинацію

подорожі
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Українці для подорожей зможуть використовувати як COVID-сертифікат, так і Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Уряд України домовляється з іншими країнами, щоб наші громадяни змогли безперешкодно перетинати кордони та подорожувати. Які документи українці зможуть використовувати як підтвердження вакцинації? Перший — це Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Другий — так званий «ковідний сертифікат» або «імунний паспорт», — сказав Шмигаль.

Прем’єр додав, що Міжнародне свідоцтво про вакцинацію видається після проходження повного циклу вакцинації та використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво.

«Ковідний сертифікат» або «імунний паспорт», за словами прем’єр-міністра, ще перебуває на стадії розробки та буде запроваджений після затвердження міжнародних вимог ЄС та ВООЗ.

«Орієнтовно плануємо запуск на липень. Сертифікат можна буде отримати як у паперовій формі в закладах охорони здоров’я, так і в електронній — в закладах охорони здоров’я і через додаток Дію. Крім того, документ міститиме інформацію не лише про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19 та наявність антитіл», — сказав Шмигаль.

Він також нагадав, що з 9 червня всі регіони України перейшли до зеленої зони епіднебезпеки, та додав, що Україна продовжує нарощувати темпи вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: