Дитяча лікарня на Орлика хоче долучитися до проєкту аеромедичної евакуації

majdanchyk

Об’єднання дитячої лікарні з Лікарнею швидкої допомоги та 8-мою лікарнею дозволить долучитися до проєкту аеромедичної евакуації.

Про це під час Екстреного медичного форуму «Якою буде медицина у Львові» заявив генеральний директор КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» Дмитро Квіт.

«Кооперація з дорослими клініками дасть вагомий поштовх для розвитку дитячої трансплантації, дитячої кардіохірургії, посилення наших нейрохірургічних центрів, створення центру пластичної хірургії дітей. Окрім того, хочемо доручитись до пілотного проєкту невідкладної аеромедичної допомоги. Важливо створити єдиний для всіх потужний лабораторний центр для планового обстеження всіх пацієнтів нашого територіального медичного об’єднання», − заявив Дмитро Квіт.

Нагадаємо, проєкт екстреної медичної евакуації є пілотним у Міністерстві охорони здоров’я України. Першими до нього доєднався Львів — з 1 квітня нинішнього року — та Київ. Мета полягає у тому, аби встигати рятувати життя тим людям, які живуть у віддалених районах, для прикладу, в Карпатах, куди «швидка» допомога може просто не доїхати, а також рятувати тяжко поранених під час автокатастроф тощо. Згодом планують також транспортувати органи для трансплантації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: