У львівській лікарні прооперували 12-річну дівчинку, завдяки методиці віртуальної реальності

77029a59-1513-4e4f-807e-dd2038cd4a04
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Школярку, у якої був підвищений артеріальний тиск, прооперували у львівській лікарні, вперше в Україні застосувавши передопераційне моделювання методикою віртуальної реальності.

Про це розповіли в пресслужбі Клінічної лікарні швидкої допомоги міста.

«Нашою пацієнткою стала 12-річна дівчинка, котра страждала симптоматичною артеріальною гіпертензією та мала тиск в межах 160-180 мм.рт.ст
Під час обстеження у дівчинки було виявлено вроджену ваду серця - коарктацію аорти. Це стан, при якому наявне звуження просвіту аорти, внаслідок чого розвивається підвищений тиск у верхній половині тіла», - сказано в повідомленні.

За допомогою сучасних технологій на основі результатів обстеження була проведена віртуальна реконструкція анатомії аорти та її гілок, що допомогло медикам обрати найбільш сучасну та малотравматичну тактику подальшого лікування.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Вроджену ваду судини було ліквідовано за допомогою малоінвазивної ендоваскулярної процедури - встановлення стенту у просвіт судини.

Медики кажуть, що одразу після операції у дитини нормалізувався тиск, а також зникла різниця тиску між верхніми та нижніми кінцівками.

Сьогодні ж дівчинка почуває себе абсолютно здоровою, а завдяки обраній тактиці може вже зараз проявляти повну фізичну активність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: