У Львівському ліцеї імені Героїв Крут буде музей

IMG_20200901_083056-696x522

У львівському ліцеї імені Героїв Крут відкриють музей присвячений історії ліцею та військовій історії загалом.

У Львівському ліцеї імені Героїв Крут відкриють музей, присвячений історії ліцею та військовій історії загалом.

Про це повідомила депутатка Львівської обласної ради Ірина Супрун.

За її словами, там будуть цікаві довідки про військових різних часів, фото, військова форма та зброя.

«Випускники ліцею надсилають експонати з українсько-російської війни: наприклад, осколок міни 120 калібру, каски й черевики, а точніше те, що від них залишилось після обстрілів. Ще є особливий стяг Військово-морських сил – подарунок випускника ліцею, звільненого з полону моряка Андрія Оприска», – розповіла депутатка.

Вона також закликала долучатися до формування експозиції музею.

«Військовий музей – це про повагу, культуру й патріотизм. Знання військової історії країни не менш важливі, ніж історія держави. Тому хто чим може, долучайтесь і підтримуйте музей: експонатами або фінансово. Нехай буде місце, куди зможуть прийти школярі, куди зможе прийти кожен, дізнатись щось нове і послухати про історію та історії від військових», – закликала Ірина Супрун.

Відкриття експозиції планується до 1 вересня.

«Вона буде розрахована як на наших ліцеїстів, так і на учнів інших закладів. Зокрема це учні, які приходять до нас на профорієнтацію та ознайомлення. Музей покликаний розповісти про героїку Крут – це одна частина майбутньої експозиції, далі про сам ліцей і третя частина – це в цілому військова справа і зокрема україно-російська війна. З експонатів – марки часів УНР, комплект нагород учасників Зимового походу армії УНР – Залізний хрест за Зимовий похід і Хрест Симона Петлюри та інші. Також робимо акцент на наших ліцеїстів, які воювали і воюють зараз. Загалом експозиція має дати розуміння ролі війська в житті держави», – розповів заступник начальника ліцею з виховної роботи Тарас Гривул.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: