У Львові відкрили будиночок для комах

завантаження (6)

У центрі Львова, у дворику Державного природничого музею, встановили будиночок, в якому можуть проживати близько ста видів комах.

Про це повідомляє Вголос.

Ідея створення виникла у молодшого наукового співробітника музею, ентомолога Сергія Глотова, адже побачив таке у Данії, коли навчався. Їх встановлюють у парках поруч зі шпаківнями та годівничками для птахів.

«У розвинутих європейських країнах це дуже популярна річ для розвитку та дозвілля дітей. Аби вони розуміли, що комахи – важливі частини нашої екосистеми. Комах не треба вбивати», - вважає ентомолог.

Всього, за словами ентомолога, у Львівській області є понад три тисячі різновидів комах. Тільки у дворику, де встановили «готель», живе близько двохсот видів комах, які є цілком безпечними.

Будинок виготовлений з дерева та наповнений природними матеріалами, в яких селяться, харчуються, розмножуються чи просто ночують комахи. В кожному виді рослини може жити близько 20-30 видів комах. Вони мешкатимуть тут протягом року: хтось навесні, хтось зимуватиме, хтось прилетить тільки переночувати. На сьогодні готель вже заселили павучки, один навіть відклав лялечку.

На думку науковця, такі готелі для комах варто встановлювати у парках міста і він готовий долучитися до цієї ініціативи.

«Комахи, які мешкають у нашому регіоні, є безпечними. Але краще їх до рук не брати. Тому що, якщо вони відчувають загрозу, то можуть виділяти речовини, які викликають тимчасову алергічну реакцію. Комах зі смертельними укусами у Львівській області немає», - сказав Сергій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: