Вже третя сім'я у Львові прийняла дітей-сиріт у свій дім

завантаження (3)

У Львові тепер існує три патронатні сім’ї. Дві сім’ї вже встигли надати тепло і турботу 7 дітям, з них: 4 дітей перебувають під опікою, 1 дівчинка усиновлена і ще 2 дітей продовжують перебувати під патронатом.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Коли стається так, що діти втратили батьків або ж їх батьки не здійснюють своїх обов’язків, дитина тимчасово може перебувати в сім’ї патронатного вихователя. Така форма сімейного догляду та виховання є альтернативою перебування її в дитячому будинку або інтернаті.

«Перебування дитини під патронатом дає можливість її батькам усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз’єднанню родини. В той же час, це дає можливість дитині перебувати у безпеці, за нею доглядають, займаються її вихованням та реабілітацією в умовах сім’ї, дитина підтримує спілкування з рідними», — йдеться у повідомленні.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: