Фестиваль «Wiz-Art» скасували через протест проти УКФ

ArticleImage_180351
Фото з відкритих джерел

Фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art, який щорічно проходив у Львові -  не відбудеться на знак протесту проти дестабілізації Українського культурного фонду.

Про це повідомили організатори Wiz-Art.

Фестиваль Wiz-Art щороку з 2008-го відбувається у Львові. Згодом додалися регулярні кінопокази, кіношкола Wiz-Art Film School, продюсування фільмів, покази на фестивалях Європи, Дні українського кіно. Але цього року захід скасували, тому що команда Wiz-Art залишилась без фінансування. Таке рішення виявилось протестом проти дій наглядової ради УКФ.

«Залаштункові ігри, інтриги, непрозорість процесів й відсутність фінансування чи бодай сприяння з боку державних структур унеможливлюють якісне проведення фестивалю у 2021 році та суттєво підривають імідж країни у міжнародній спільноті», – повідомляють організатори.

Також організатори розглядали проведення мініфестивалю в скороченому вигляді, але відмовилися від цієї ідеї, адже «готували програму з мінімум 250 фільмів, які довелося б скоротити до максимум 50». Всі подані заявки на цьогорічну подію залишаться актуальними у 2022 році.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: