На Львівщині через карантин стали менше хворіти на кишкові інфекції

IMG_5920
ілюстративне фото, з архіву редакції

Перебіг коронавірусу у госпіталізованих пацієнтів залишається важким, проте загальний рівень захворюваності суттєво знизився.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Марія Озірковська.

«Львівська область, за індикаторними показниками досягла «зеленої» зони епідбезпеки. Ми спостерігаємо суттєве зниження захворюваності. Загалом зареєстровано 136 тисяч 712 випадків захворювання. З них 3611 – смертельних. Щоденно ми реєструємо близько 100 нових випадків на добу. Якщо в період найбільшої захворюваності за тиждень реєстрували 8000 нових випадків, то впродовж останнього місяця щотижнево ми реєстрували 1000-1500 нових випадків. А за останній тиждень – 561 випадок, тобто ми бачимо зниження більше як удвічі проти відносно попереднього тижня. Але цим ще зарано втішатися, бо загроза далі існує», - розповіла вона.

Зараз у стаціонарах області перебуває перебуває 480 осіб. Ліжкова мережа заповнена на 11,29 %.

«Щоденно хворі поступають у стаціонари і щоденно ми фіксуємо летальні випадки. Зараз 50 осіб перебуває у реанімаціях, з них 15 — на апаратах ШВЛ», - додала Марія Озірковська.

Водночас завдяки карантинним заходам на Львівщині зменшилася захворюваність на інші інфекційні хвороби.

«Ми спостерігаємо зниження захворюваності на так звані «хвороби брудних рук» - всіх гострих кишкових захворювань. За минулий рік рівень знизився на 60 %, за цей рік – на 45 %. Також маємо суттєве зниження випадків вірусного гепатиту А – 3 випадки цього року порівняно з 31-м торік», - розповіла Марія Озірковська.

При цьому, вона закликала надалі дотримуватися правил особистої гігієни як вдома, так і в закладах громадського харчування зважаючи на літній період та послаблення карантинних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: