Топ-10 фільмів про стосунки між батьками та дітьми

movie-night-lead
Фото з відкритих джерел.

ІА Дивись.Info підготувала для вас добірку фільмів про відносини батьків та дітей. У кожній картині своя оригінальна історія про долю двох поколінь.

ІА Дивись.іnfo підготувала для вас добірку фільмів про відносини батьків та дітей. У кожній картині своя оригінальна історія про долю двох поколінь.

«Капітан Фантастік»

Сімейна драма про батька і його шістьох дітей, які виросли в лісовій глушині. Трагічні події змушують героїв залишити їх «райське» життя і повернутися в суспільство. Дітям належить зіткнутися з тривогами і небезпеками незнайомого світу, а батькові — переглянути своє розуміння батьківського обов'язку.

Колись глава великої родини Бен вирішив ізолювати свою сім'ю від капіталізму та суспільства споживання і організував в лісі табір, де всі живуть, згідно з його власним ідеалом. Тепер його діти з незвичайними іменами розумні не по роках, вдумливо читають Достоєвського і Набокова, замість Різдва відзначають день народження живого класика, філософа Ноама Хомського і при цьому прекрасно розвинені фізично. Але якось життя змушує їх сісти в автобус і вирушити в місто, повне ворогів і спокус. Як закінчиться ця небезпечна подорож? 

Кадр з фільму.

«2+1»

Самуїл хотів би завжди насолоджуватися своїм безтурботним життям на узбережжі Франції, але несподівано дізнався, що у нього є маленька дочка. Новина буквально застала його зненацька: дитину йому вручили на яхті і хто мама дівчинки, Самуїлу залишається лише здогадуватися. Не відмовляючись від свого батьківства, він вирушає разом з маленькою Глорією на пошуки мами-зозулі, ще не підозрюючи, куди веде його доля. Бажаючи доньці найкращого, він влаштовується на роботу каскадером і намагається бути їй хорошим батьком, забувши про те, яким бовдуром він був раніше. Але якраз тоді, коли в їх розмірене життя вривається трагедія, з'являється мама дівчинки, яка має намір зруйнувати сімейну ідилію Самуїла і Глорії, повернути дочку і відвезти її в Америку. 

Кадр з фільму.

«Я – Сем»

Історія розповідає про зворушливі стосунки семирічної дівчинки з її розумово відсталим батьком і про труднощі, з якими їм доводиться стикнутися в реаліях сучасного суспільства. Сем Доусон, людина з порушенням розумового розвитку, є єдиним родичем семирічної Люсі. Незважаючи на те, що Сем добре дбав про дівчинку, незабаром настав момент, коли дитина перевершила в розвитку свого батька. І в день народження Люсі в будинку з'являється соціальний працівник, який забирає Люсі під опіку держави, дозволяючи Сему лише два контрольованих відвідування на тиждень. За порадою своїх друзів Сем звертається до відомого адвоката Рити Гаррісон, яка славиться своєю репутацією холодного і байдужого ділка. Однак, всупереч чуткам, Рита безкоштовно погоджується допомогти Сему повернути його доньку. 

Кадр з фільму.

«У гонитві за щастям»

Крісу Гарднеру не щастить на всіх його «фронтах» і без того невдалого життя. Працюючи комівояжером, він намагається продавати медичні апарати місцевим лікарням, але дивні пристрої мало хто наважується купити. Після довгих і марних спроб він втрачає всі сімейні заощадження і разом з маленьким сином залишається на вулиці. Кріс влаштовується на неоплачуване стажування у відому маклерську фірму, працевлаштування в якій обіцяно тільки одному з кількох претендентів. В очікуванні щасливого результату стажування бездомні батько і син поневіряються різними притулками, часом залишаючись на нічліг навіть у громадських туалетах. Удача завжди посміхається найстійкішим, непохитним людям, і Кріс стає одним з таких щасливчиків. 

Кадр з фільму.

«Королівство повного місяця»

Події фільму відбуваються в 60-их. На тлі мальовничих пейзажів англійського острова розгортається історія, яка заворожує не менше. Одиного дня з дому тікає дванадцятирічна Сьюзі Бішоп – дівчинка з важким характером і важким поглядом. В цей же час з табору бойскаутів біжить відважний і не за роками розважливий Сем Шікаскі. Діти вже давно задумали втечу і тепер сміливо йдуть назустріч пригодам, ховаючись від переслідувачів, які хочуть повернути їх з «Королівства повного місяця» – назад у світ дорослих. 

Кадр з фільму.

«Дітки в порядку»

Історія про божевільну каліфорнійську сімейку, в якій дві «матусі» – Нік і Джулс – виховують двох дітей-підлітків, що з'явилися на світ завдяки штучному заплідненню. П'ятнадцятирічний Лейзер прохає старшу сестру Джоні, якій щойно виповнилося вісімнадцять, допомогти йому відшукати їх біологічного батька. Хлопчику дуже не вистачає справжнього чоловічого спілкування. Джоні без особливого ентузіазму обіцяє допомогти братові. В результаті несподівано знайдений татко вирішує позалицятися до однієї з «матусь», і знайомство дітей з батьками та й знайомство самих батьків обертається низкою безглуздих, смішних, а іноді і сумних ситуацій. 

Кадр з фільму.

«Скляний замок»

Джанет Воллс — молода та успішна журналістка. Вона спокійно почувається в будь-якому суспільстві, але коли потрібно розповісти про сім'ю, вважає за краще трохи прибрехати. Сім'я, в якій виросла Джанет, була великою і дружньою, проте батьки - нонконформісти і мрійники - зовсім не хотіли думати про типові речі, такі як постійна робота, податки, медична страховка тощо. Рекс і Роуз Воллс були впевнені: державна система лише збагачується на природних потребах людей, а тому вони по-своєму будуть виховувати своїх дітей: їм не потрібна ніяка школа - усього необхідного їх навчить саме життя. Ще в дитинстві Джанет ставила батькам питання, чому вони живуть не так, як інші сім'ї. Подорослішавши, стомившись від злиднів, пияцтва батька і небажання батьків бодай якось подбати про власних дітей, дівчина втекла з рідного дому, щоби почати життя, яке Рекс і Роуз завжди називали сірим і позбавленим пригод. 

Кадр з фільму.

«Американська пастораль»

Життя Сеймура з самого народження складалося благополучно. Народившись в родині підприємця, він зміг отримати пристойну освіту. Завдяки привабливій зовнішності він став у школі справжньою зіркою. Повернувшись з армії, він одружився на красуні і отримав у спадок невелику батьківську фабрику. Нарешті, сімейна пара купила старовинний будинок, а незабаром у них народилася дочка МередітСеймур закономірно розраховує, що проживе успішно і щасливо до самої старості, але його надіям не судилося здійснитися. Починаються шістдесяті, а разом з ними – і зовсім інша епоха. Розгортається В'єтнамська війна, країну роздирає від внутрішніх конфліктів. Велика історія не обходить стороною і маленьку сім'ю Сеймура: його дочка Мередіт стає на шлях політичного терору. 

Кадр з фільму.

«Нащадки»

Головний герой живе на Гавайських островах. Він є одним з найбагатших місцевих землевласників. Але його шлюб руйнується. Він дізнається, що у його дружини є коханець. За допомогою двох своїх дочок нещасливий рогоносець робить спробу знайти того, з ким його дружина йому зраджує. Чомусь чоловік вірить в те, що якщо він розшукає коханця дружини, це допоможе йому врятувати сімейне вогнище. 

Кадр з фільму.

«Нескінченно білий ведмідь»

Кемерон і Меггі — прекрасна пара, у них підростають дві донечки. Але в їхньому житті є одна проблема, яка псує все: у Кемерона маніакально-депресивний психоз. Його життя чітко ділиться на чорні і білі смуги: у дні просвітлення Кемерона заповнює нестримна ейфорія, але опісля завжди настають темні дні, коли він занурюється в глибоку депресію. Кемерона звільняють з роботи за бійку з босом, а коли він в одних трусах починає катати дітей по місту на велосипеді, Меггі доводиться викликати лікарів. Зрештою Кемерона відправляють на примусове лікування.

У числі інших рекомендацій чоловікові радять дотримуватися дисципліни. Коли Меггі вирішує виїхати в Нью-Йорк і пройти курс додаткового навчання, щоби забезпечувати всю сім'ю, дівчатка залишаються під опікою свого непутящого батька. Для нього це відмінний шанс стати більш врівноваженим, а для них, відверто кажучи, – важке випробування. 

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: