Це не буде просто житловий район, – новий власник колонії на Хуторівці

image-1-1

Остаточні плани щодо забудови території колишньої виправної колонії на Хуторівці будуть визначені після архітектурного конкурсу.

Про це під час брифінгу розповів співзасновник та член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис.

«Ідею створення такого кварталу, де ми можемо зібрати таланти і мати умови для розвитку ІТ-технологій у місті – футуристичні офіси, школи садочки - ми розглядали ще раніше. Деталей наразі розповісти не можу, бо це буде тривалий  час спільної роботи разом з містом, зокрема архітектурний конкурс. Ми будемо залучати громаду і владу до цього процесу. Є таке бажання створити щось знакове у місті», – розповів Олег Денис.

Він також запевнив, що не йдеться про звичний житловий квартал.

«Одна з робочих версій – це ІТ-кампус. Ми точно бачимо, що це мають бути освітні заклади. У нас є свій університет, який ми хочемо розвивати, наші працівники потребують школи та садочка з англійською мовою викладання, тобто ці заклади матимуть специфічний формат. Ми вже працюємо з деякими європейськими архітектурними бюро. За місяць-два, коли закінчимо процедури з документами, дамо на розсуд громади наші ідеї. Насамперед будемо виходити із запитів працівників компанії, але і шукати баланс з містом. Це однозначно не буде просто житловий район», – додав Олег Денис.

Нагадаємо, минулого тижня ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс» стало переможцем відкритого аукціону Міністерства юстиції з продажу майна колишньої виправної колонії, яке розташоване на ділянці розміром 10 га. Підприємство впродовж багатьох років займається проєктуванням і будівництвом та входить в групу компаній SoftServe. Майно буде придбано за 377,5 мільйона гривень.

«Це район специфічний – дуже велика забудова, і були такі перестороги, що купить якась будівельна компанія і забудує всю територію житлом. Але цього не сталося. Перший крок після легалізації всіх документів - це буде проведення архітектурного конкурсу з залученням міжнародних компаній. Це мають бути будівлі, які будуть пам’яткою архітектури ХХІ століття. Там буде школа, садочок,  спортивна інфраструктура, і що найголовніше – робочі місця», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів міністр юстиції України Денис Малюська, 70% від суми продажу залишається у спецфонді Мін’юсту.

«Ці  кошти ми скеруємо на будівництво нового слідчого ізолятора. Він не буде в центрі, щоб ми потім могли слідчий ізолятор на вул. Городоцькій перевести на околицю міста. Дійсно, ці кошти залишаються у Львові, ми їх спрямовуємо на капітальне нове будівництво – на нової, європейської якості в’язниці, щоби забезпечити нові і європейські стандарти для тих, хто буде утримуватись. Ми розробляємо і працюємо над зовнішнім виглядом нового слідчого ізолятора, щоб він не заважав жителям міста. Також будемо працювати над концепцією того, що буде на вул. Городоцькій. Безумовно, коштів не вистачить, щоби побудувати новий слідчий ізолятор повністю з нуля, кошти точно будуть більші за 1 млрд грн, але це не останній продаж. План, що більшість коштів з продажу в’язниць у західному регіоні ми направлятимемо насамперед на будівництво слідчого ізолятора на околиці Львова. 30% від продажу йде до державного бюджету», – розповів  Денис Малюська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: