Цими вихідними на Львівщині запрацюють нові центри вакцинації

IMG_5342

Цими вихідними працюватимуть вісім центрів вакцинації по Львівській області.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з вакцинації від коронавірусу у Львівській області Олег Когут.

Зокрема, у Львові функціонуватимуть три центри – продовжить роботу центр на Арені «Львів», два нових центри запрацюють у ТРЦ «Форум» та кінопалаці О. Довженка. По області – у Дрогобичі, Стрию, Червонограді, Трускавці та Новояворівську. В яких саме локаціях будуть розміщені центри у цих містах, наразі обговорюють з місцевою владою.

«Всім містам – колишнім районним центрам та з населенням понад 3 тисячі осіб – запропонували знайти місця для того, щоби розгорнути центри вакцинації у вихідні. Закликаємо людей вакцинуватися! Зазначу, що у Центрі Довженка, наприклад, списки осіб наразі незначні, тому запрошуємо просто приходити робити щеплення навіть якщо вам попередньо не телефонували. У всіх центрах щепитимуть вакциною «Coronavac», – розповів Олег Когут.

За його словами, також розглядається можливість подальшого збільшення кількості пунктів щеплення та центрів вакцинації.

«Це є наша перспектива. І враховуючи те, що до Дня Незалежності в Україні планують провакцинувати 10 млн людей, то на кожен пункт щеплення буде велике навантаження і ми до нього готуємося. Зараз на Львівщині є 163 пункти щеплення, вони готові до роботи. Будемо ще готувати нові пункти, щоби забезпечити виконання тих завдань, які ставить перед нами Міністерство охорони здоров’я. Адже сама ідея роботи центрів вакцинації пов’язана з тим, що у вихідні кількість вакцинованих була незначною», - розповів Олег Когут.

Він додав, що у Моршині, в межах пілотного проєкту, провакцинували 65% населення міста із запланованих 70%. Зараз триває ревакцинація.

Крім цього, як і в попередні вихідні до центру вакцинації на «Арені Львів» буде забезпечено безкоштовний доїзд автобусом, який курсуватиме з пл. Є. Петрушевича та у зворотному напрямку.

Графік руху автобусу буде таким:

Виїзд з пл. Є. Петрушевича:
10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00

Виїзд з Арени «Львів»:
11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00

Нагадаємо, що в Україні вакцинують осіб від 18 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: