УАФ офіційно затвердила футбольні гасла «Слава Україні!» і «Героям слава!»

196966036_3988117687940516_7432170304669405031_n

Виконком Української асоціації футболу (УАФ) затвердив офіційний футбольний статус гасел федерації «Слава Україні!» і «Героям слава!».

Про це на своїй сторінці написав Андрій Павелко.

«Щойно виконком УАФ одноголосно - 45 членів «за» - підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом «Ukraine», на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі», — написав Павелко.

Також, за словами Павелка, виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел «Слава Україні!» і «Героям слава!», які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу.

«На всіх матчах наших збірних! Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!», — заявив президент УАФ.

Нагадаємо, що вчора, 10 червня, УЄФА зобов’язала Україну внести зміни в форму футбольної збірної перед стартом чемпіонату Європи. Це рішення прийняте у відповідь на запит Російського футбольного союзу. Російський футбольний союз після презентації нової форми України запропонував її заборонити. В обрисі нової футболки було зображено кордони країни включно із українським Кримом — анексованою Росією територією. Також виникли питання да гасла «Героям слава» Україна повинна була прибрати з форми: в УЄФА вирішили, що у поєднанні зі слоганом «Слава Україні» він несе «політичний підтекст».

Нагадаємо, що Євро-2020 розпочнеться сьогодні, у першому поєдинку 11 червня зійдуться збірна Туреччини та Італії. Проводитись матч буде на стадіоні Олімпіко у Римі.

Перший матч України буде проти Нідерландів на Йоган Кройф Арена (Амстердам, Нідерланди). Матч пройде 13 червня.

Матчі Євро-2020 покажуть телеканали Україна (переважно – о 22:00 за київським часом), Футбол 1, Футбол 2 і Футбол 3.

Підготувала Софія ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: