Верховна Рада наступного тижня розгляне ситуацію на ринку газу, – Разумков

IMG_1385

Верховна Рада наступного тижня планує розглянути ситуацію, яка склалася після підвищення  ціни на газ.

Верховна Рада наступного тижня планує розглянути ситуацію, яка склалася після підвищення ціни на газ.

Про це під час VIII Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування, який відбувається у Львові, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Він нагадав, що нещодавно відбулося засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при Верховній Раді. За його словами, одним із актуальних питань для учасників зустрічі було врегулювання заборгованості суб’єктів ринку природного газу та супутніх ринків.

«Це врегулювання ситуації, яка склалася після підняття тарифів. Виклик був і для місцевої влади, і для центральної, і для громадян. У подальшому ми повинні розуміти, що до таких процесів треба готуватися заздалегідь. Потрібно пояснювати людям, як це відбуватиметься», – сказав Разумков.

За його словами, Верховна Рада планує розглянути законопроєкт №3508-д «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу».

«Щодо законопроєкту №3508 в мене є гарна новина. Наступного тижня він з’явиться у стінах ВР і буде розглянутий в першому читанні. Я сподіваюся, це зможе допомогти всім колегам повернутися на свої території і сказати, що ми рухаємося в рамках тих домовленостей, які були досягнуті й під час нашої спільної роботи», – розповів голова ВР.

Нагадаємо, законопроєктом пропонується на законодавчому рівні закріпити шляхи та механізми урегулювання заборгованості за природний газ та послуги його транспортування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: