Директорам львівських шкіл суттєво підвищили зарплати

shkola

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив положення про преміювання керівників закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади.

Як пояснили у мерії, з вересня вони отримуватимуть по 27 тисяч гривень.

«В цьому питанні мова йде не про гроші, а про зміну ставлення до освіти загалом. Як ви знаєте, в наших університетах на викладачів поступають за залишковим принципом – якщо не пройшов на інші напрямки, то вивчається на викладача. Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм заплату не меншою 27 тисяч гривень. Ми хочемо збільшити кількість бажаючих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати», – заявив мер Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні середньостатистична заробітна платня директора школи становить від 10 до 15 тисяч гривень. Цим рішення виконкому ми приймаємо наступний крок: з 1 вересня підвищуємо рівень оплати пращі директорів шкіл до 27 тисяч гривень, що еквівалентно 1 тисячі доларів. Це дуже важливий крок, адже цьогоріч ми маємо конкурси на 44 директорів ЗЗСО», – додав перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

За його словами, на преміювання з вересня до кінця року передбачається 15 млн грн, а на наступний рік, – близько 45 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: