Суд закрив справу обвинуваченого в підпалі автомобіля «Схем»

630_360_1598438685-569
Фото: Радіо Свобода.

Броварський міськрайонний суд Київської області закрив справу Кирила Баріхашвілі, якого звинувачують у підпалі автівки водія програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях» Бориса Мазура.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Суддя Тетяна Василенко задовольнила клопотання захисту Кирила Баріхашвілі про закриття кримінального провадження через «порушення термінів продовження досудового розслідування» ще 11 червня.

Адвокати обвинуваченого заявили, що слідство не дотримало термінів продовження досудового розслідування у справі. Мовляв, підозру Баріхашвілі склали 26 серпня, тому термін сплив ще 26 жовтня 2020 року. Прокуратура натомість склала постанову про продовження строків розслідування 27 жовтня 2020 року, чим, на думку адвокатів, порушила законодавство.

Присутні прокурори зазначили, що терміни досудового розслідування рахуються з моменту вручення підозри. Оскільки підозру вручили 27 серпня, то вказаного адвокатами порушення не було. Вони також вважають, що захист мав достатньо часу під час проведення розслідування та ознайомлення з матеріалами справи, щоб висловити свою позицію, а не подавати клопотання про закриття через порушення строків досудового розслідування вже на етапі судових засідань.

Позицію обвинувачення підтримала Оксана Максименюк ­— керівниця юридичного напрямку Інституту розвитку регіональної преси, яка представляє журналістів у цій справі. Вона також нагадала, що наразі до суду передали матеріали справи, які стосуються лише одного із виконавців підпалу.

«За нашою інформацією, у слідства і досі немає версій та думок, хто міг бути замовником або хоча б організатором підпалу. Тому хоч розслідування щодо одного виконавця завершене і передане до суду, але за десять місяців слідству не вдалось поки повністю розкрити цей злочин», — розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: