У Львові визначили природоохоронні заходи на цей рік

park55-696x438

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проєкт річного плану пріоритетного фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього природного середовища Львівської МТГ у 2021 році.

«Ми сформували 39 заходів, як пропозицію, провівши опитування серед мешканців щодо того, як вони оцінюють такі заходи. Результати було поділено на блоки: про моніторинг стану компонентів довкілля, про збереження природної спадщини, про покращення стану водойм, розвиток парків, відповідальне споживання і розвиток біорізноманіття. Першим пріоритетом, з величезним відривом, іде очищення витоків річки Зубра. Люди вважають це найбільш пріоритетним заходом природоохорони зі всіх. Другий – захист парків від автотранспорту та скидання сміття. Далі – паспортизація водойм, адже люди бояться, що їх стає менше. Потім ми говоримо про утилізацію ртутних ламп і лікування особливо цінних вікових дерев. Також є питання щодо поводження з електронним та електричним устаткуванням, обладнанням для роботи садівників Львова, закупівля зелених насаджень, збереження потічка у Рясне-2 і створення у парках зон, дружніх до дикої фауни. Теперішній природоохоронний фонд є 5,2 млн грн. Відповідно, за ці кошти ми можемо провести 39 заходів різної вартості», - розповіла начальниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, усі роботи, які ведуться у парках мають бути завершені у цьому році.

«Є одна річ, яка не буде фінансуватись приватним бізнесом, - це наші парки та сквери. Наскільки я бачу, ми постійно недофінансовуємо їх. Якщо подивитись на ремонти у наших парках, то ми їх розтягуємо на 2-3 роки. І не тому, що там якісь проблеми, просто це не є пріоритетом. На сьогодні ми всі дозріли до розуміння важливості парків та скверів. Я би дуже просив переосмислити цю роботу, щоб ми всі роботи, які у нас є розпочаті, закінчили у цьому році. Щоб ми не мали перехідних об’єктів. Ми готові додатково надавати фінансування. Нам треба підняти суттєво рівень виконання робіт», - заявив Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: