Вчені заявили про ризик розвитку «хвороби Стівена Гокінга» через надмірні тренування

755210087772985

Вчені виявили, що регулярні й інтенсивні фізичні навантаження на організм можуть призвести до серйозних наслідків, виражених у захворюванні рухових нейронів.

Про це повідомляє med.oboz.

Стівен Гокінг — це англійський фізик-теоретик, космолог і автор багатьох книжок, директор з досліджень Центру Теоретичної Космології Кембриджського університету, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Відомо, що у нього був бічний аміотрофічний склероз. Це хронічне захворювання центральної нервової системи надалі призвело до повного паралічу.

У групі ризику не всі спортсмени, а лише ті, що мають генетичну схильність і вразливість. Про це розповіли вчені Шефілдського університету в Британії. Розвиток захворювання призводить до порушення опорно-рухових, розмовних, слухових і навіть дихальних функцій організму. Причини виникнення нейронної хвороби в одних генетично схильних спортсменів і відсутність в інших із тим же генетичним кодом досі не вивчені.

«В середньому показники такі, що у кожної 300-ї людини може розвинутися ця хвороба. Зв'язок між фізичними вправами і нейронною атрофією існує вже давно, але чи дійсно це справжня причина або просто збіг, є приводом для запеклих суперечок у наукових колах», — йдеться у статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: