Серед вчителів Львівщини проведуть конкурс на кращі авторські навчальні програми

shkola

Департамент освіти та науки ЛОДА оголосив конкурс серед вчителів та педагогічних колективів на кращі авторські навчальні програми.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту Олег Паска.

«Конкурс спрямований на те, щоби стимулювати педагогів, які мають інноваційні  розробки, котрі стосуються змісту освіти», – розповів Олег Паска.

«Зараз у Міносвіти підбивають підсумки щодо тих програм та інтегрованих курсів, які можуть слугувати зразком для того, щоби заклади освіти, педагоги створювали власні навчальні програми. Це така новація для НУШ. Ми відходимо від практики єдиної навчальної програми, за якою мають навчатися усі. Є можливість обирати і створювати авторські навчальні програми. Якраз цей конкурс покликаний підтримати наших педагогів-новаторів, які мають власне бачення організації  навчання. Сама програма є стратегією навчання і необов’язково керуватися стратегією, яку запропонував хтось інший, можна виходити з власного досвіду, можливостей, які має школа, інтересів учнів та батьків», – розповів член Експертної ради при департаменті Роман Пастушенко.

За його словами, програми, які переможуть на конкурсі, зможуть отримати  підтримку департаменту освіти, щоби могли бути апробовані і отримати рекомендацію Міносвіти, що дозволить використовувати їх не лише самим авторам, а й усім школам України.

«Є програми, які мають відповідати вимогам державного стандарту, і тут без затвердження міністерством не обійдешся, тому йдеться про те, щоб апробувати авторські програми і запропонувати їх на затвердження міністерства. Але є ще так званий шкільний компонент – це програми факультативів, курсів за вибором, які наші вчителі традиційно розробляли. Тепер ми б хотіли їх підтримати і поширити їхній досвід, щоби цими програмами могли користуватися вчителі інших шкіл», - розповів Роман Пастушенко.

Роботи прийматимуть до кінця серпня, а у вересні комісія  визначатиме переможців, щоб завершити конкурс до Дня вчителя у жовтні.

Ще один конкурс, який оголосив департамент, стосується розвитку дистанційного навчання.

«У конкурсі щодо дистанційного навчання комісія буде складатися з представників інших областей, щоб якомога об’єктивніше оцінити ці розробки», - розповів Олег Паска.

На цей конкурс роботи прийматимуть до кінця жовтня, а завершиться він 3 грудня.

На проведення конкурсів, зокрема на преміювання переможців у програмі розвитку освіти Львівщини передбачено понад 500 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: