У Львові будуть вирішувати хто розробить нове шкільне меню

630_360_1567517483-627

З 16 червня у Львові буде відбуватися Всеукраїнський конкурс для шеф-кухарів з розробки нового шкільного меню. Переможці поїдуть у Німеччину на підвищення кваліфікації.

Про це повідомляє Національна асоціація громадського харчування.

Зміни у розробці шкільного меню презентувала Олена Зеленська. Вона розповіла, що для запуску реформи шкільного харчування в 2020 році було проведено дослідження в 500 школах. За словами Олени Зеленської, в 91% шкільних столових у місті та 98% шкільних столових у сільській місцевості не перевіряють калорійність страв, 52% шкіл у селах та 40% шкіл у містах не мають належного приміщення та обладнання для столових, 25% шкіл не проводять контроль температури тих страв, які отримують діти.

Оновлене меню повинно мати українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні.

У Львові команда кухарів, лікарів та технологів вже напрацювала «ідеальну формулу» здорового дитячого харчування, спираючись на досвід провідних країн світу. Головна відмінність збірника рецептур, який планує створити асоціація, від тих, якими послуговується сфера громадського харчування державних закладів, — наявність двох різних технологічних карт для кожної страви: за старою технологією приготування та за сучасною.

Серед майже 15 тисяч українських шкіл минулого року на нові технологічні стандарти харчування перейшли лише 1 908 навчальних закладів. Тому впровадження нового меню має бути адаптованим під обидва технологічні процеси.

«Долучитися до розробки нового меню може кожен шеф-кухар, який відчуває  у собі спроможність та має бажання змінити систему громадського харчування навчальних закладів України. П’ять переможців отримають можливість безкоштовно поїхати до Німеччини для підвищення кухарської кваліфікації»,— повідомляють в асоціації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: