У США та в ста інших країнах заборонять ввозити собак з України

448227_size2

Американські Центри з контролю та профілактики захворювань оголосили про однорічну заборону на ввезення собак зі 113 країн через загрозу поширення сказу. Обмеження стосуватимуться також на ввезення тварин з України.

Американські Центри з контролю та профілактики захворювань оголосили про однорічну заборону на ввезення через загрозу поширення сказу. У цьому списку також є Україна.

Про це повідомляє CDC.

Ця заборона буде діяти від 14 липня. За оцінками CDC, 6% всіх собак, що імпортуються до США, прибувають з країн з високим ризиком сказу собак. До цього переліку потрапили 113 країн. Ці заходи необхідні для забезпечення здоров'я і безпеки собак і для захисту здоров'я населення від реінтродукції варіанту вірусу сказу собак у США.

У США проводять регулярну вакцинацію собак від собачого сказу тому, що хвороба залишається широко поширеною у всьому світі, від чого щорічно помирають близько 59 тисяч людей. Тому у країні побоюються спалахів захворювання через велику кількість завезених до країни собак за фальшивими свідоцтвами про сказ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: