Україна увійшла в «зелену» карантинну зону за критеріями ЄС

IMG_3053
ілюстративне фото, з архіву редакції.

За показниками захворюваності на COVID-19 всі області України перебувають у зеленій карантинній зоні не лише за національними, а й за критеріями Європейського Союзу (ЄС).

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

«Усі області України перебувають у зеленій зоні. Згідно з критерями Європейського Союзу, Україна також відсьогодні увійшла в зелену зону. Маємо показник 74,71 випадку на 100 000 населення при встановленому ЄС критерії 75 випадків на 100 000 населення», — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він нагадав, що в неділю, 13 червня, виявлено 420 нових хворих на covid-19. За його словами, це — найнижчий показник за останній рік.

Очільник уряду розповів, що понад 1 479 000 громадян отримали першу дозу вакцини проти covid-19, а понад 238 000 осіб — дві дози. Він додав, що за минулі вихідні щеплено 57 000 українців, було відкрито понад 50 центрів вакцинації, у яких працювало 178 мобільних бригад.

Водночас міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що після підтвердження всіх контрактів на постачання вакцин разом з програмою COVAX Україна отримає понад 10 млн вакцин різних виробників до кінця літа, якими планується щепити 5 млн громадян.

Також зазначається, що триває робота над створенням так званого «ковід-сертифіката». У Міністерстві цифрової трансформації нагадали, що 1 липня цього року внутрішній український «ковід-сертифікат» має з’явитися в додатку «Дія».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: