В Україні посилять перевірку до іспиту «КРОК»

200784652_1990698044402945_2031988496545404613_n
Фото із фейсбук-сторінки Сергія Бабака

У комітеті Верховної Ради з питань освіти, будуть обоговювати дії, щоб посилити відповідальності за академічну недоброчесність і шахрайство. Рішення ухвалюватимуть на законодавчому рівні.

Про це повідомляє голова комітету ВР з питань освіти Сергій Бабак у дописі.

На меті стоїть розглянути питання про підробку результатів іспитів та інших фальсифікацій. Сергій Бабак зазначив, що для обговорення на засідання запросили представників МОЗ, МОН, МВС, державної служби якості освіти, НАЗЯВО, міграційної служби.

«...в комітеті вже були розроблені декілька законопроектів про посилення відповідальності за академічну недоброчесність і шахрайство. Тож матимемо стимул доопрацювати їх, враховуючи нові обставини, і винесемо на розгляд ВР.
Вони обов’язково стануть законами і ми забезпечимо невідворотнє покарання за подібні речі!», - йдеться у дописі.

Розгляд питання спонукав інцидент, що стався на початку літа в одному із університетів Закарпаття. Оперативники відділу міграційної поліції регіону задокументували факт махінацій з документами. Замість справжніх студентів-медиків іспит прийшли складати інші особи. Саме їхні фото були вклеєні у паспорти замість справжніх фотографій.

«Це не єдиний спосіб, в який недобросовісні студенти, а й нерідко самі університети намагаються обдурити систему зовнішнього оцінюванння знань.
Підробляють тестові бланки, перепаковують в підроблені пакети, складають іспити за тих, кого навіть в країні немає, використовують камери в ґудзиках, приховані мікрофони і навушники і т.д.», - написав у дописі Сергій Бабак.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: