На Львівщині стало більше кліщів: як уберегтись

unnamed (3)

У лісах Львівської області значно зросла кількість кліщів.

Про це повідомляє радіо «Львівська хвиля».

Через зміну клімату кількість комах ще збільшиться, тому кліщі їх з легкістю переносять і розмножуються. Зараз ліси і парки кишать цими кровопивцями.

«Чисельність кліщів збільшилася тому, що зими у нас стали м'якими. Більша кількість молодих особин перезимовують і не гинуть. Але є і низка інших причин. Наприклад, менше стали використовувати хімічних засобів для захисту рослин, які теж для них шкодили. Також зменшилася кількість птахів, які могли би знищувати кліщів», - повідомляє еколог Ігор Антахович.

Як уберегтися від кліщів :

  • Подбайте про відповідне вбрання: найбільш безпечним буде одяг із довгими рукавами, світлого кольору, дуже бажано вдягнути штани і заправити їх у шкарпетки.
  • Використовуйте репелент — спеціальний засіб, що відлякує кліщів. Він може бути у вигляді аерозолю, мазі тощо.
  • Тримайтеся ближче до центру стежки та не заходьте у траву обабіч, бо саме там кліщів найбільше.
  • Коли кліщ чіптвся до вашого одягу - залишається нерухомим. Саме тоді нападник починає шукати місце прикріплення до тіла — повільно переміщується знизу вгору.
  • Оглядайте себе та своїх близьких щодвігодини прогулянки. Відчути укус кліща майже неможливо: тварина виділяє анестетичну речовину, що знеболює укус. Потрібен ретельний огляд, оскільки нападником може бути і так звана німфа — молодий дуже маленький кліщ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: