У Зеленського з'явилось четверо радників

630_360_1587123177-429

В Офісі Президента України заявили про трансформацію інституту уповноважених Глави держави. Крім того, стало відомо, що у Володимира Зеленського з'явилось одразу чотири радники - уповноважені.

Про це повідомляє УНН.

Ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники — уповноважені Президента України. Також один з напрямів вирішено замінити.

  • Радник — уповноважений з прав дитини та дитячої реабілітаціїВідповідні обов’язки виконуватиме радник — уповноважений Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації. На цю посаду призначена Дар’я Герасимчук, виконавча директорка Громадської організації «Відчуй».
  • Радник — уповноважений з питань безбар’єрності

Напрям державної роботи щодо прав людей з інвалідністю суттєво розширюється. У ньому працюватиме новий радник — уповноважений Президента України з питань безбар’єрності. До сфери відповідальності цього радника — уповноваженого належатиме забезпечення здійснення Президентом України конституційних повноважень щодо додержання конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю. Прочитання поняття безбар’єрності та справді безпечного доступного середовища передбачає врахування потреб усіх громадян, включно з людьми з інвалідністю, що має бути реалізовано в повному обсязі.

На посаду радника — уповноваженого Президента України з питань безбар’єрності призначена Тетяна Ломакіна, голова Громадської організації «Безбар’єрність».

  • Радник — уповноважений з питань учасників бойових дійНапрям уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій залишається за Вадимом Свириденком, який працюватиме в статусі радника — уповноваженого Президента України з питань учасників бойових дій.
  • Радник — уповноважений з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спортуВідбулась заміна напряму уповноваженого Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України. Завдяки цій заміні вдасться активізувати виконання державних гуманітарних програм, спрямованих на розвиток людини та прогрес суспільства. Цим радником — уповноваженим призначена Ольга Будник.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: