Укрзалізниця звільнить частину працівників

Укрзалізниця
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Державна «Укрзалізниця» вирішила оптимізувати штат працівників апарату управління компанії і планує скоротити на 30% кількість персоналу в структурних підрозділах.

Про це повідомив в.о. голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик.

За його словами, наглядова рада вже погодила нову структуру центрального апарату компанії, надалі відбудеться скорочення третини працівників.

«Про оптимізацію штату «Укрзалізниці» було багато розмов, час переходити до дій. Маємо якнайшвидше навести лад у структурі апарату управління компанії, усунути дублювання посад і чітко розподілити функціонал між підрозділами», — розповів в.о. голови правління.

Також він зазначив, що це дозволить більш швидко і ефективно приймати і реалізовувати управлінські рішення. На цьому етапі потрібно скоротити 30% штатних посад апарату управління, в якому працюють понад 2,4 тис. співробітників.

При цьому скорочення не торкнеться співробітників філій компанії і представників робітничих професій. Під оптимізацію підпадуть тільки працівники адміністративно-управлінського персоналу.

Крім того, Юрик вказав, що процес проходитиме згідно із вимогами трудового законодавства та за погодженням з профспілкою.

«Працівники будуть своєчасно попереджені про це, з пропозицією іншої роботи. При звільненні вони отримають всі належні виплати і вихідну допомогу в розмірі не менше від середнього місячного заробітку», — додав в.о. голови правління.

Нагадаємо, в травні 2021 року «Укрзалізниця» отримала 39 млн грн прибутку замість 693 млн грн збитку в січні поточного року. Порівняно з квітнем показник зріс на 11,4%, або 4 млн грн (було 35 млн грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: