Які свята відзначають 16 червня (іменини, народні прикмети)

soldi-1

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 16 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 16 червня в Україні і світі.

Свята та події 16 червня

Визнаючи зусилля трудящих-мігрантів, за ініціативи Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (спеціалізованої установи ООН, що займається мобілізацією фінансових ресурсів з метою збільшення виробництва продовольства і поліпшення становища з харчуванням бідних груп населення в країнах, що розвиваються) – 16 червень 2015 року на відкритті п’ятого Глобального форуму по грошовим переказам і розвитку в Мілані за участю понад 400 політиків, вперше був відзначений Міжнародний день сімейних грошових переказів (GC 38/Resolution 189).

На відкритті цього форуму голова Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку пан Канайо Ф. Нванзе в своїй промові сказав: «Грошові перекази можуть сприяти відновленню структури суспільства, розквіту економічного розвитку і досягненню стабільності, необхідної для побудови світлого майбутнього». Коли настане це «світле майбутнє» звичайно ж не відомо і десь ми це періодично чуємо останні сотні років, проте «темне сьогодення» підказує, що це було б можливо при відповідній волі всіх зацікавлених осіб, а не тільки трудових мігрантів, якої немає і не буде, адже бідність – один з найпотужніших експлуатуємих ресурсів «прогресивного» сучасного соціуму.

Міжнародний день сімейних грошових переказів, по ідеї його авторів, покликаний сприяти більш активній співпраці державного, приватного секторів та громадянського суспільства з метою забезпечення максимально ефективного використання фінансових ресурсів, які залучають трудові мігранти в країни, що розвиваються.

Окрім цього, 16 червня відзначають Всесвітній день морських черепах, Міжнародний день африканської дитини та День свіжих овочів.

Іменини 16 червня

Цього дня іменини святкують: Денис, Дмитро та Павло.

Народні прикмети 16 червня

  • Якщо бобри проявляють сильну активність, то це віщувало дощ
  • Якщо весь день буде йти дощ – буде багато грибів
  • Північно-західний вітер віщує сиру погоду і приносить хвороби
  • Собака мало їсть або їсть траву і погано спить – до дощу
  • Туман вранці стелиться по воді – до сонячної погоди Гроза в цей день обіцяє поганий збір сіна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: