Депутати не подолали вето Садового на забудову колишнього приміщення дитячого санаторію

2020-02-07-16.05.07-zaxid.net-1fd9b960503b

Депутати Львівської міської ради не змогли подолати вето міського голови на свою ухвалу щодо затвердження детального плану території у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського.

Скандальний детальний план був погоджений депутатами під час попередньої сесії, 20 травня. Він передбачав будівництво житлової багатоповерхівки на вул. Коновальця, 114-116.

За цією адресою розташовані будівлі Комунального дитячого ревмокардіологічного санаторію, які були продані Львівською облрадою.

Міський голова Андрій Садовий наклав на цю ухвалу вето.

«Суть зауважень полягає у тому, що на приміщення, на яке розробляється детальний план, тривають судові справи. Станом на сьогодні ми маємо  інформацію, що Касаційний господарський суд відхилив касаційну скаргу Львівської міськради, проте продовжуються судові засідання за позовом прокуратури» – пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

За подолання вето проголосували лише 6 депутатів - секретар ради Маркіян Лопачак, Роман Грицевич, Володимир Лесик, Юрій Ломага, Юрій Моравецький, Олексій Різник.

Нагадаємо, дитячий кардіоревматичний санаторій на вул. Коновальця був комунальним закладом Львівської обласної ради. У листопаді 2019 року депутати облради погодили реорганізацію КЗ ЛОР «Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій» на вул. Коновальця, 116 шляхом приєднання його до КНП ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит». Звільнені приміщення мали бути виставлені на продаж.

При цьому, Львівська міська рада подала позов до суду, вимагаючи скасування права спільної власності обласної ради на приміщення санаторію. Вона також закликала підприємців не брати участь в аукціоні, вважаючи, що облрада не має прав на це приміщення. Попри це, торік приміщення на вулиця Коновальця на аукціоні було продане фірмі Зіновія Козицького (батька голови ЛОДА Максима Козицького), ТзОВ «Нордік-Буд». Втім, пізніше компанія відмовилася від підписання договору. На повторному аукціоні приміщення придбало ТзОВ «Бізнес галерея «Лев». Водночас, за дозволом на розробку ДПТ до депутатів звернулося ТОВ «Констракшн Проект».

На сесії 20 травня, під час першого голосування для прийняття позитивного рішення не вистачило три голоси. Втім, депутати повернулися до цього питання наприкінці пленарного засідання і необхідні голоси знайшлися. Ухвалу підтримали фракції «Варта», «Свобода», «Європейська солідарність». Не голосували за розробку ДПТ фракції «Самопоміч» та «Голос». Територія санаторію знаходиться в межах історичного ареалу Львова та входить до зон: Г-5 (лікувальні зони), Г-3-1 (зона дитячих дошкільних установ та шкіл), Ж-2 (зона малоповерхової квартирної забудови).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: