Центр медицини катастроф отримав 57 нових автомобілів швидкої допомоги (фоторепортаж)

IMG_1806

Завтра 57 нових автомобілів екстреної медичної допомоги виходять на рейси для виконання завдань.

Передача автомобілів відбулася на арені «Львів».

«Ми собі торік ставили план за рік-півтора повністю оновити рухомий склад екстреної медичної допомоги. На даний момент ми вкладаємося у поставлені терміни. Цього разу ми передаємо 57 автомобілів», – сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Максим Козицький.

За його словами, нинішнього року має відбутися цілковите оновлення рухомого складу Центру медицини катастроф.

«Звичайно, міняється і надання самої екстреної медичної допомоги, яка має відповідати новій медичній мережі. Відповідно до нової концепції, якщо у Львові є 5 станцій екстреної медичної допомоги, то кінця року вже має бути 11. Відповідно кількість автомобілів на одному пункті буде зменшена, але вони будуть розкинуті по Львову. Так само ми будемо робити по районах – відкривати нові пункти екстреної медичної допомоги з базуванням машин. Це дасть змогу швидше доїжджати до пацієнта, і це врятує не одне життя», – резюмував голова ЛОДА.

Натомість керівник Центру медицини катастроф Андрій Васько повідомив, що серед переданих сьогодні автомобілів 23 – автомобілі класу «С» (реанімобілі), всі інші – красу «В».

«45 автомобілів придбані Міністерством охорони здоров’я і передані нам у нашу матеріально-технічну базу і 12 куплені Цетром за кошти НСЗУ в березні нинішнього року. Всі машини відповідають державним стандартам і приступлять до виконання завдань вже завтра зранку. До кінця липня ми очікуємо на поставку ще 55 автомобілів екстреної медичної допомоги, 15 з них «Volkswagen Crafter», 10 – «Toyota Land Cruiser Prado» для гірських територій і 30 на базі «Citroen Jumper» для рівнинних підрозділів», – сказав Андрій Васько.

Андрій Васько.

Він зазначив, що автомобілі підбирали під кожний підрозділ, зважаючи на географію, територію обслуговування, зони обслуговування , рельєф доріг і якість дорожнього покриття.

«Тобто повнопривідні автомобілі «Volkswagen Crafter»  підуть у віддалені населені пункти – рівнинні, з болотистою місцевістю і важким доїздом, а повнопривідні «Toyota Land Cruiser Prado» – на гірські території, де потрібні автомобілі з короткою базою для гірських доріг», – сказав Андрій Васько.

Ціни автівок коливають від 1,6 мільйона за «Toyota Land Cruiser Prado» до 2,4 мільйона за реанімобілі класу «С».

«Ми плануємо, що до кінця року  будемо мати на 100% оновлений автопарк екстреної медичної допомоги, плюс у нас залишаться автомобілі для резерву. Щоденно на рейс виходить 130-140 автомобілів. Найімовірінше, до кінця липня усі вони будуть замінені на нові. А старші автомобілі, 2013-2014 рр. або 2016-2018 рр. будуть у підмінному фонді як резерв», – зазначив керівник Центру медицини катастроф.

Натомість наступного року планують заміни деяких автомобілів класу «В» на реанімобілі класу «С». Відповідно, будуть готуватися бригади медиків для роботи з реанімаційним обладнанням.

«У середньому по 3-4 машини піде на кожну станцію. І частково машини підуть на станцію «Львів». Але це формально, за фактом вони будуть розприділені між Городоком, Жовквою, Комарно, Перемишлянами та Біберкою, бо це ті підрозділи, які входять до станції «Львів», – резюмував Андрій Васько.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: