Український посол в Німеччині відмовився відвідати пам'ятний захід

Андрій Мельник
Фото з відкритих джерел.

Виставка з нагоди 80-річчя нападу Німеччини на СРСР проходить в музеї, в назві якого згадана лише Росія. Це «образливо з точки зору українців», заявив український посол Андрій Мельник.

Про це повідомляє DW.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник бойкотує виставку з нагоди 80-ї річниці нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз, у якій бере участь президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier), оскільки вона відбувається у музеї, у назві якого міститься згадка лише про Росію — у Німецько-російському музеї «Берлін-Карлсгорст». Це «образливо з точки зору українців, дуже плачевно і водночас дивно», написав посол у листі до директора музею, який отримала у своє розпорядження агенція dpa.

Посол критикує той факт, що постійно діюча виставка в музеї присвячена війні між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом (СРСР), однак музей досі згадує у своїй назві лише Росію, а не всі інші радянські республіки, такі як Україна та Білорусь, які зазнали мільйонів жертв у Другій світовій війні. «Таким чином, СРСР де-факто прирівнюється до Росії, що є викривленням історії, яке слід жорстко відкинути», — пише Мельник.

«Дійсно небезпечно, особливо для майбутнього німецько-українського примирення, те, що це навмисне російське переосмислення історії продовжує знаходити широке політичне та соціальне відлуння у Федеративній Республіці», — додав український посол.

У канцелярії президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра відкинули різку критику посла України Андрія Мельника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: