Які свята відзначають 17 червня (іменини, народні прикмети)

630_360_1587492871-999

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 червня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 червня в Україні і світі.

Свята та події 17 червня

Сьогодні — Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою — міжнародний день ООН, що відзначається щороку 17 червня. Щорічно людство продовжує втрачати 12 мільйонів гектарів земель та 75 мільярдів тон родючих ґрунтів, на яких можна було б отримувати 20 млн тон зерна. Від опустелювання деградації земель та посух безпосередньо страждають близько 1,5 мільярдів людей, а від нестачі води – до 40 % населення земної кулі. Щохвилини у світі деградує 10 га ґрунтів; опустелювання зазнають 23 га земель; емісія вуглецю підвищується на 6150 тон; від голоду вмирає 16 людей, з яких 12 дітей. Згадані проблеми є надзвичайно гострими в Україні.

Водною та вітровою ерозією уражені близько 57 відсотків території країни; понад 12 відсотків земель страждають від підтоплення. За різними критеріями забрудненими є близько 20 відсотків українських земель. Щороку фіксується майже 23 тис. випадків зсувів. Внаслідок абразії руйнується до 60 відсотків узбережжя Азовського і Чорного морів та 41 відсоток берегової лінії дніпровських водосховищ. Більш як 150 тис. гектарів земель порушені внаслідок гірничодобувної та інших видів діяльності. Кількість підземних і поверхневих карстопроявів становить близько 27 тисяч Проголошений 1995 року Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція A/RES/49/115) у зв’язку з річницею від дня прийняття 1994 року Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням.

Державам пропонувалося присвячувати цей день підвищенню інформованості про необхідність міжнародного співробітництва в боротьбі з опустеленням і наслідками посухи й про хід здійснення Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням.

Іменини 17 червня

Цього дня іменини святкують: Назар, Іван, Митрофан, Петро, Марфа, Софія та Марія.

Народні прикмети 17 червня

  • У народі сьогодні вшановують Митрофана Гнойовика. У цей день селяни удобрювали землю і просили у неба дощів.
  • північний вітер – до негоди;
  • на Митрофана дощ почався – на два-три дні розтягнеться;
  • веселка зі східного боку – на гарну погоду, на західній – до дощу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: