Топ-7 книг, які варто прочитати улітку

kniga_babochki_pticy_cvety

Зараз з поколінням, де всі не можуть увявити своє життя без інтернету та соціальних мереж, почали забувати про паперові книги.

Наше життя стає дедалі більш цифровим, але залишилось багато поціновувачів літератури, які не можуть уявити себе без нової порції цікаих сюжетів та фактів.

ІА Дивись.іnfo підготувала для вас добірку книг, у яких є літня атмосфера, що надихає.

Рей Бредбері «Кульбабове вино»

Роман «Кульбабове вино» – це одна з кращих робіт автора. Світ її вперше побачив ще у 1957 році, та книжки досі вражає актуальністю. Твір складається з низки історій про двох братів – Дугласа і Тома. Усі події відбуваються впродовж трьох літніх місяців. Саме в цей час дідусь хлопчиків має зварити кульбабове вино – символ плинності часу. Сюжет дає змогу провести детальний аналіз питань протистояння добра і зла, життя і смерті, огляду чи не всіх релігій і вірувань, традицій і міфів.

Шарлотта Бронте «Джейн Ейр»

Це безсмертний роман, що приніс письменниці неймовірну славу і став революційним у світовій літературі. Це щира розповідь головної героїні про свою долю і кохання, кожен епізод якої виписаний психологічно сильно й глибоко. Шукаючи незалежності, Джейн вирушає у світ сама. Чи справді містер Рочестер є таким, яким хоче видаватися? Яка таємниця замкнена у кімнаті на третьому поверсі його будинку, звідки уночі лунає дивний сміх? Шукаючи любов, Джейн стикається з жахом, жорстокістю, бідністю та спокусою. Чи достатньо сильна вона для того, щоби вчинити правильно? Чи стане вона для когось чимось більшим, аніж просто бідною непримітною Джейн Ейр?

Марк Лівін «Бабине літо»

Книжка розповідає історію 10-річного хлопчика, який переживає розлучення батьків. Від безтурботного життя звичайної дитини і до вимушеного дорослішання минає всього одне літо. Добра і сумна книга розкриває світ очима дитини. Іноді так важливо знати, як усі переживання та сварки сприймає дитяче серце, щоб менше його ранити в майбутньому.

Джоан Гарріс «П'ять четвертинок апельсина»

Найголовніше сховано всередині... Фрамбуаза отримала дивний спадок від матері. Її брату дісталася ферма, старшій сестрі – винний погріб, сповнений бурштиново-сонячних пляшок, а Фрамбуазі – альбом з кулінарними рецептами. Не багацько, але на берегах зошита впереміш зі старовинними рецептами різноманітних смаколиків вона знаходить загадкові нотатки. Секрети та зізнання матері. Життя, яке вона так ретельно приховувала від дітей, у часи війни й окупації. Маленькі радощі й прикрощі, потаємні думки, дитячі образи та щира сповідь жінки, що боялася любити. Лишилося стільки запитань. Відповіді на них – у цьому старому щоденнику. Настав час розкрити моторошні таємниці минулого.

Елізабет Гілберт «Місто дівчат»

Це інтригуючий роман, який буде тримати в зацікавленості до останньої сторінки. Тут розповідається про жіночу привабливість і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще – історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.

Гарпер Лі «Вбити пересмішника»

Історія маленького сонного містечка на півдні Америки, розказана маленькою дівчинкою. Історія її брата Джима, друга Ділла і її батька - чесного, принципового адвоката Аттікуса Фінча, одного з останніх і кращих представників старої південної аристократії. Історія судового процесу в справі чорношкірого хлопця, звинуваченого в насильстві над білою дівчиною. Але насамперед це історія переломною епохи, коли ксенофобія, расизм, нетерпимість і святенництво, властиві американському Півдню, поступово відходять у минуле.

Фредерік Бакман «Чоловік на ім'я Уве»

Уве – добрий буркотун, якого неодноразово випробовувала доля. Вийшовши на пенсію, втративши кохану дружину, він змушений наново відшукувати сенс буття. Та чи хоче цього Уве? Яким би сумним не був його вибір, на чоловіка чекає ще багато любові, дружби і пригод. Але у похмурого буркотливого педанта – велике добре серце. І коли молода сім'я нових сусідів випадково пошкоджує його поштову скриньку, це стає початком неймовірно зворушливої історії про втрачену любов, несподівану дружбу, бездомних котів і древнє мистецтво здавати назад на автомобілі з причепом. Історії про те, як сильно життя однієї людини може вплинути на життя багатьох інших.

Підготувала Христина ЧЕМЕРИС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: