Топ-7 найсмішніших фільмів жахів

movie-night
Фото з відкритих джерел.

Важко уявити, що від перегляду фільму в жанрі «хоррор» можно отримати хороший настрій та посміятися від душі, але насправді це можливо, навіть не тому що місцеві монстри дуже примітивні та наївні. 

Важко уявити, що від перегляду фільму в жанрі «хоррор» можно отримати хороший настрій та посміятися від душі, але насправді це можливо, навіть не тому, що місцеві монстри дуже примітивні та наївні.

«Гремліни» (1984)

Одного разу на Різдво Ренделл Пельтцер подарував синові Біллі незвичайного вихованця. Звірятко, куплене в маленькій крамничці в китайському кварталі, було ні на кого не схоже. Розумна, лагідна істота одразу сподобалася новому господарю. Монстрика назвали Гізмо і стали вважати повноправним членом сімейства. Неприємності почалися тоді, коли Біллі порушив одне з трьох головних правил поводження з рідкісною істотою: він випадково намочив Гізмо, і грудочки шерсті, що злетіли з вухатого малюка, влаштували веселеньке життя не тільки мешканцям будинку, а й усім навколо. Розгрібати наслідки власної необережності Біллі доведеться дуже швидко, адже нахабні та злючі гремліни, які «відбрунькувалися» від невинного монстрика, можуть в один присід розорити ціле місто.

Кадр з фільму.

«Ласкаво просимо в Зомбіленд» (2009)

Зомбіленд — це не новий парк розваг. Весь світ перетворився у світ зомбі. Зберегти людську подобу вдалося менше ніж одному відсотку населення. І треба відзначити, що залишитися в здоровому глузді вийшло далеко не у найгідніших, сміливих або розумних. Один з тих, що вижив — незграбний ботанік і любитель комп'ютерних ігор, який мріє тільки про те, щоб, нарешті, мати дівчину. Він вирішує з'ясувати, чи вдалося вижити його батькам, і вирушає до іншого штату. Його стратегія виживання – обережність, що межує з боягузтвом. В дорозі він зустрічає справжнього ковбоя, любителя батончика «Твінкі», готового на все заради ласощів. Друге його улюблене заняття — вбивство зомбі, в цьому питанні він стовідсотковий профі. Справжні проблеми у наших героїв, за традицією, з'являються при знайомстві з двома чарівними сестричками. Панянки теж прагнуть вижити в цьому зомбі-апокаліпсис, намагаючись при цьому не розмазати косметику.

Кадр з фільму.

«Щасливого дня смерті» (2017)

Студентка медичного коледжу Тереза ​​— з тих дівчат, яких знають всі. Вона красива, успішна і не дуже зважає на людей навколо, як-от друзі, однокурсники чи рідні. Сьогодні у Терези день народження, і вечірка з цього приводу вже в самому розпалі, проте побачити її самій іменинниці, яка і так не дуже хотіла на неї приходити, не судилося: дорогою незнайомець у страшній масці нападає на дівчину з ножем і вбиває її. Історія могла б на цьому закінчитися, якби Тереза ​не воскресла в день свого вбивства. Події ранку повторюються, змушуючи дівчину думати, що вона божеволіє, а ввечері її знову вбиває маніяк у масці. Шукати вбивцю серед тих, хто знає про її день народження, марно, адже про нього знають всі; та й, правду кажучи, вона багатьом встигла допекти. Але й обдурити ката не вдасться: щоразу він вигадує новий витончений спосіб розправи з Терезою. Поступово дівчина розуміє: перервати це гріховне коло можна, лише зрозумівши вбивцю. І їй доведеться вмирати знову і знову в пошуках відповіді.

Кадр з фільму.

«Зомбі на ім’я Шон» (2004)

Шон – двадцятидев'ятирічний лобуряка, що працює продавцем-консультантом в магазині електроніки, а весь вільний час проводить або в місцевому барі зі своїм другом Едом, або вдома, граючи у відеоігри. Сусідам не подобається безлад у будинку, а його дівчина Ліз скаржиться на брак уваги. Тому не дивно, що Шон не звертає уваги на повідомлення ЗМІ, в яких йдеться про насування дивною епідемії. Після чергової спроби влаштувати побачення з Ліз в улюбленому барі дівчина кидає Шона. Він продовжує ігнорувати дивні речі, які відбуваються, але незабаром епідемія виходить з-під контролю, Шон і Ед знаходять на своїй галявині дівчину-зомбі. Друзі розуміють, що це все не просто так, і вирушають на порятунок Ліз і мами Шона, після чого знайти укриття і пережити зомбі-апокаліпсис.

Кадр з фільму.

«Експеримент «Офіс» (2016)

83 американці, що працюють в Сан-Паулу, виявляють, що їхній офіс перетворився в пастку. Незнайомець через гучномовець ставить своїх заручників перед вибором: загинути або перебити один одного. В американському відділенні великої міжнародної компанії Belko панує порядок. При прийнятті на роботу кожному новому співробітнику імплантують спеціальний чип, щоби його можна було легко знайти. Але одного разу звичний режим офісних клерків виходить з ладу. Всі двері блокуються, вікна закриваються листами, які не пропускають світло, і моторошний голос через гучний зв'язок повідомляє, що найближчим часом двоє працівників офісу повинні відправитися на той світ, інакше жертв буде набагато більше. Встановлений роботом час закінчується, але ніхто не вмирає. І тоді з'ясовується, що чипи в головах співробітників – це портативні бомби. Поки вони вибухають у безладному порядку. Тим, хто вижив, дають можливість вбити своїх колег, щоби не вибухнути самим.

Кадр з фільму.

«Маленькі монстри» (2019)

Вчителька Керолайн везе учнів на екскурсію за місто, і там відбувається спалах зомбі-вірусу. Разом з новим знайомим Дейвом вона намагається врятувати дітей і переконати їх, що все навколо – весела гра. Дейв – колишній музикант, легковажний і безвідповідальний хлопець, який постійно свариться з дівчиною. Вона мріє про серйозні стосунки та сім'ю, але бойфренд не готовий до цього. Після чергового скандалу пара розлучається. Дейв їде до своєї сестри, яка живе з маленьким сином Феліксом. Одного разу він відводить племінника в школу, де знайомиться з вчителькою Керолайн. Зачарований Дейв вирішує відправитися з нею і її вихованцями на заміську екскурсію в зоопарк. Поїздка виявляється не найбезпечнішою для діточок: з військової бази відбувається витік страшного вірусу, який перетворює людей на зомбі. Герої знаходяться в смертельній небезпеці, але Керолайн не сумує і вирішує за будь-яку ціну врятувати учнів. Вона перетворює те, що відбувається в гру і переконує дітей, що кров і кишки несправжні, а все це заздалегідь спланована пригода. Однак зомбі розбушувалися так сильно, що грати немає часу.

Кадр з фільму.

«Тремтіння землі» (1990)

Вел і Ерл — різноробочі в крихітному поселенні під назвою Перфекшн, десь у Неваді. Населення тут невелике, і Вел з Ерлом незабаром вирішують перебратися у велике місто неподалік. Дорогою вони натрапляють на трупи людей, померлих за досить дивних обставин, і вирішують, що в окрузі орудує вбивця. В той самий час відбувається низка нещасних випадків: дорога в місто завалена, машина місцевого лікаря і його дружини виявляється закопана в землю. Незабаром Вел і Ерл знаходять дивну істоту, що живе під землею. Рятуючись втечею, хлопці ховаються в бетонній траншеї, а монстр, який їх переслідує, врізається в неї та гине. Разом зі студенткою-сейсмологом Рондою вони з'ясовують, що чудовисько — величезний хробак, здатний уловлювати коливання землі. В окрузі залишилися його родичі, і з ними належить битися жителям поселення.

Кадр з фільму.

Підготувала Софія ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: