У мерії хочуть взяти черговий кредит: тепер на придбання тролейбусів

IMG_7970

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив висновок щодо доцільності залучення кредиту від Міжнародної фінансової корпорації для закупівлі до 100 тролейбусів.

Йдеться про ЛКП «Львівелектротранс» кредиту від Міжнародної фінансової корпорації для реалізації проєкту фінансування закупівлі до 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху та реконструкції і розширення контактної мережі для тролейбусів.

Зокрема, планується придбати нові тролейбуси, запасні частини та супутнє ремонтне і діагностичне обладнання. Тролейбуси використовуватимуть на п’яти діючих тролейбусних маршрутах.

Попередня вартість реалізації проєкту становить 32 млн євро, які планують залучити як позику Міжнародної фінансової корпорації. Позика складатиметься з двох кредитів, строком на 10 років і пільговим періодом у три роки:

  • кредит від Міжнародної фінансової корпорації у розмірі 19 млн євро і фіксованою відсотковою ставкою, що не перевищує 17 % річних або плаваюча відсоткова ставка за частиною кредиту, яка надається в євро, що дорівнює 6-місячному нульовому пороговому ліміту плюс маржа, яка не перевищує 6,5% річних.
  • кредит Фонду Чистих Технологій у розмірі 13 млн євро з відсотковою ставкою з 6-місячним нульовим пороговим лімітом або еквівалентна фіксована ставка плюс маржа, яка не перевищує 1,75% річних.

Кредит планують почати погашати 15 листопада 2024 року п'ятнадцятьма рівними платежами кожні шість місяців.

Згідно з рішенням виконкому,  департамент економічного розвитку ЛМР має підготувати проєкт ухвали, який винесуть на сесію для затвердження депутатами.

«З 2017 року місто веде переговори з Міжнародною фінансовою корпорацією щодо закупівлі тролейбусів з автономним ходом та електробусів. Плануємо закупити 100 таких тролейбусів. За розрахунками, такі тролейбуси близько 15 кілометрів проходитимуть на акумуляторах. Маршрут буде проходити не тільки там, де є тролейбусна контактна мережа, а й де її немає», – пояснив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

За його словами, це дозволить уникнути дублювання з автобусними маршрутами.

«У нас є багато віддалених районів, до яких важко дістатися, зокрема Рясне, Глинянський Тракт та інші населені пункти територіальної громади. Придбавши тролейбуси з автономним ходом і велику кількість електробусів, ми берегтимемо екологію і забезпечимо комфортне пересування львів’ян до віддалених районів», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: