У харківському ресторані відвідувачі масово отруїлися суші

0d543ed1aa3acc9ad76eee0f31bb9023
Фото: ТСН

У Харкові через отруєння в мережі ресторанів станом на 19 червня зросла кількість потерпілих, які звернулись за медичною допомогою.

Вдень 16 червня до служби контролю якості ресторану "Якіторія", що розташований в Харкові на вулиці Квітки-Основ’яненка, звернулися відвідувачі зі скаргами на погане самопочуття.

До 16:30 цього ж дня кількість звернень перевищила десять. Керівництво ресторану ухвалило рішення про тимчасове зачинення ресторану. Також до закладу викликали представників СЕС для перевірки та дезінфекції.

Саном на 19 червня зросла кількість потерпілих, які звернулись за медичною допомогою.

Усі постраждалі відпочивали в одній і тій самій мережі ресторанів, повідомляє ТСН.

Станом на 7:00 19 червня в Харкові з підозрою на харчове отруєння госпіталізовано 67 осіб, з них 14 - це діти. Усі постраждалі відпочивали в одній і тій самій мережі ресторанів.

"Проводиться комплекс санітарних та протиепідемічних заходів", - повідомили в ДСНС.

В обід 18 червня кількість потерпілих збільшилась до 57 осіб. За попередніми даними, усі вони їли суші з лососем.

Як повідомляла ТСН, обидва ресторани тепер не приймають відвідувачів. Зачиненими вони будуть до кінця перевірки. Їхнє керівництво провину визнає. Утім, чим отруїлися люди, не уявляють. За їхніми словами, готують страви лише з якісних продуктів. Керівництво ресторанів обіцяє людям компенсувати гроші, витрачені на лікування.

Більше подробиць дивіться у сюжеті Espreso.TV

Пізніше Харківська міська рада повідомила, що кількість госпіталізованих зросла до 78 осіб. Всі постраждалі харчувалися у закладах «Якіторія» та «Мафія».

Зокрема, шість хворих були доставлені цієї ночі у міську лікарню №3, ще одна людина  госпіталізована в Краснокутську за місцем проживання.

Дорослі і діти, які отруїлися в кафе, проходять лікування у Міській клінічній лікарні №31 та Міській дитячій клінічній лікарні №19. Всім був поставлений діагноз - ентероколіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: