7 холодних супів, які варто спробувати влітку

supholod

Влітку можна тимчасово забути про гарячий борщ та приготувати щось незвичне. Наприклад, холодні супи із сирих чи запечених овочів. Із сиром, яйцем та навіть із горіхами.

Ми підготували добірку простих, але смачних холодних супів, якими можна посмакувати в перший спекотний місяць:

1. Гаспачо з печеним перцем

Що треба: 4 помідори великих та 2 червоних перці, 1 зубчик часнику, сіль та перець червоний гострий, гілочка свіжого базиліку. А також 2 ст.л олії та 10 г кунжуту.

Як приготувати:

Розігріти духовку до 180 градусів, на деко застелити фольгу. Перець розрізати навпіл, очистити та викласти на деко. Помідори пронизати декілька разів ножем та покласти до перцю. Полити все 1 ст.л олії, посолити, покласти зверху роздавлені зубчики часнику. Поставити деко в духовку та готувати овочі близько 15 хвилин.

Тим часом, на сухій сковорідці підсмажити кунжут. Коли овочі приготуються, додати до них подрібнений базилік, 1 ст.л олії, спеції та перебити все в пюре. Охолодити й посипати зверху смаженим кунжутом.

2. Гаспачо сирий

Що треба: 4 великих стиглих помідори, 1 жовтий перець солодкий, гілочка свіжого базиліку, 2 ст.л олії. А також 1 зубчик часнику, декілька крапель лимонного соку, сіль і перець, половина огірка і 5 ст.л консервованої кукурудзи.

Як приготувати:

На помідорах зробити надрізи, залити їх окропом на 10 хвилин. Потім зняти шкірку та покласти в блендер. До помідора додати очищений перець, базилік, часник, сік лимону і спеції. Перебити все в пюре. Потім добре перемішати з олією й розлити по тарілках. Огірок очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками. Разом із кукурудзою викласти його у тарілки із супом.

3. Огірковий холодний гаспачо

Що треба: 4 великих огірки, 2 ст.л соку лимона, сіль та перець, гілочка базиліку. А також 1 перець болгарський зелений, 100 мл води, половина зубчика часнику, 2 ст.л соняшникового насіння та 1 ст.л олії, гілочка кропу.

Як приготувати:

Огірки очистити від шкірки, перець почистити та видалити з нього насіння. Насіння соняшника підсмажити та перетерти. Усі компоненти, окрім кропу, помістити в блендер, залити водою та перебити в пюре. Кріп дрібно нарізати та прикрасити ним розлитий у тарілки суп.

4. Болгарський таратор

Болгарський холодний суп на основі нежирного йогурту та огірків. До нього традиційно додають горіхи, часник, різну зелень. Йогурт можна замінити густим кефіром. Також, щоби суп був дійсно холодним — його основу інколи перебивають із льодом.

Що треба: 500 мл кефіру, 2 середніх огірки, 1 пучок зелені (кріп, петрушка тощо), 1 великий зубчик часнику. А також 20 г волоських горіхів, 1 ст.л олії та спеції (сіль, чорний перець). Декілька кубиків льоду для охолодження.

Як приготувати:

У блендер помістити кефір, нарізану зелень, спеції та олію, часник. Покласти в кефір лід та перебити все ретельно. Розлити в тарілки. Огірки очистити від шкірки, нарізати дрібним кубиком та розсипати в тарілки. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковорідці, подрібнити та прикрасити ними холодний суп.

5. Крем-суп з авокадо

Що треба: 1 маленький кабачок, 1 стигле авокадо, пучок шпинату. Зубчик часнику, перець та сіль, 2 ст.л рідких вершків та насіння гарбузове.

Як приготувати:

Очистити кабачок від шкірки та нарізати кільцями, очистити авокадо та вийняти кісточку. Шпинат пропити під холодною водою та нарізати. Розчавити часник, перетерти його зі спеціями. Усі ці компоненти перебити в блендері до стану пюре. Можна також додати 50 мл води, щоби суп був не надто густим. Розлити в тарілки, полити тонкими смужками вершків та прикрасити суп гарбузовим насінням.

6. Холодний суп із сиром та яйцем

Що треба: 4 яйця, 150 г плавленого сиру, 1 зубчик часнику та пучок кропу. А також 1 картоплина, 20 мл вершків, сіль та перець, куркума.

Як приготувати:

Картоплю почистити й нарізати дрібними кубиками, сир натерти на великій тертці. Залити продукти водою та варити до повного приготування картоплі. Окремо відварити яйця, охолодити їх, почистити та нарізати кільцями.

Коли суп охолоне, додати до нього кріп, часник, вершки та спеції — ще раз ретельно все перебити. Розлити по тарілках та викласти зверху кільця варених яєць.

7. Суп із цвітної капусти

Що треба: 1 маленька цвітна капуста, 2 картоплини, 50 мл вершків, 50 г волоських горіхів. А також 2 ст.л олії, сіль, куркума, червоний перець.

Як приготувати:

Капусту розібрати на маленькі шматочки, залити окропом на 15 хвилин. Картоплю почистити та нарізати дрібними кубиками. Велику пательню розігріти на плиті, додати олію і викласти на неї капусту з картоплею. Готувати протягом 15 хвилин, потім додати близько 50 мл води, вершки, усі спеції й готувати до повного розм’якшення овочів.

Готову суміш перебити в пюре та поставити охолоджуватись. Горіхи обсмажити на сухій сковорідці та подрібнити. Розлити холодний суп у тарілки, прикрасити його краплями вершків та подрібненими горіхами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: