Війська РФ обстріляли місто на Донеччині й поранили мирного мешканця

940ec93-0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Протягом поточної доби, 20 червня, зафіксовано 2 порушення припинення вогню.


У районі населеного пункту СТАРОГНАТІВКА окупанти здійснили обстріл у бік позицій українських військових зі стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

На ЛУГАНЩИНІ зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавлений засобами РЕБ.
Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.
В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 2 гектари території та передали на знищення 34 вибухонебезпечних предмети.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

19 червня, з 17:50 по 18:05 окупантами було здійснено обстріл населеного пункту Авдіївка, Донецької області із застосуванням великокаліберних кулеметів. Вогонь вівся з околиці окупованого населеного пункту Каштанове.

Внаслідок ворожого обстрілу кульове поранення отримав місцевий мешканець 1989-го року народження, який перебував у себе на подвір’ї. Українські  військовослужбовці надали постраждалому необхідну медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. УССЦКК здійснено фотофіксацію та верифікацію наслідків зазначеного обстрілу.

Українська сторона СЦКК висловлює серйозну стурбованість з приводу зазначеного факту ігнорування збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями домовленостей про дотримання стійкого і безстрокового перемир'я, досягнутих в рамках ТКГ.

Провокаційні обстріли населених пунктів з боку кремлівських найманців становлять безпосередню загрозу життю та здоров'ю мирного населення, а також свідчать про прагнення Російської Федерації до подальшого загострення ситуації по всій лінії розмежування сторін.

Зазначені дії російсько-окупаційних військ являються грубим порушенням Міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей.
Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: