Білий дім підтвердив, що заморозив військову допомогу Україні

авва
Фото: Радіо Свобода

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Білий дім заморозив додаткову військову допомогу Україні в розмірі $100 млн

.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на The Washington Post.

За його словами, у звітності була плутанина і мова йде про додаткову допомогу, яку було передбачено на випадок, якщо Росія продовжить нарощувати військову присутність на українському кордоні.

"США надали Україні допомогу в розмірі $275 млн та пообіцяли виділити ще $100 млн, якщо Росія продовжить представляти безпосередню загрозу, нарощуючи війська вздовж кордону з Україною. Враховуючи, що загроза ослабла, США заморозили ці додаткові $100 млн", - пояснив Салліван.

Водночас, радник Джо Байдена додав, що США готові допомогти Україні, якщо Росія вдасться до агресивних дій.

Як ініормує УП, речниця Білого дому Дженніфер Псакі назвала "нонсенсом" інформацію про затримку допомоги Україні у сфері безпеки. Водночас вона зазначила, що у США підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну.

Вона також нагадала, що за два дні до того саміту президент США Джо Байден, виступаючи на саміті НАТО, заявив, що Вашингтон буде й далі надавати Україні «можливість бути здатною й далі чинити опір фізичній агресії Росії». Крім того, Байден прямо заявив президентові Росії Володимирові Путіну, що США будуть непохитні в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, заявила Псакі.

Вона додала, що росіяни знають, що пакет допомоги Україні є, і українці знають, що він є, але ідея про те, що США відмовили в якійсь безпековій допомозі Україні – просто нонсенс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: