Коли відремонтують львівську вулицю Бандери

_MYL6771

Вулиця Степана Бандери повинна бути відкрита для проїзду транспорту до кінця року.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий, який сьогодні оглядав хід ремонтних робіт.

При цьому спілкуючись з проєктантами, підрядниками та чиновниками мер висловив невдоволення тим, що досі не завершена перша ділянка дороги – від початку вулиці до головного корпусу «Львівської політехніки».

«Цю ділянку потрібно зробити якомога швидше. Ми ж планували цю частину відкрити ще у минулому році. У людей через це багато проблем. Коли ці будинки будували, порядку було більше. Ви мали тут вже давно все закінчити», - обурився Андрій Садовий.

Як він пояснив під час брифінгу, затримка виникла, бо через чисельні зауваження та скарги довелося суттєво переробляти проєкт реконструкції.

«У травні була велика дискусія в мережах щодо проєктних рішень, які застосовують на вулиці Бандери. Тоді ми тут провели нараду, я попросив Олега Шміда, директора «Інституту просторового розвитку», очолити цей проєктний процес. У чому проблема? Виграла компанія, яка дала найменшу ціну за цей проєкт. З того часу ми прийняли рішення, що тепер проєктну частину в місті ми будемо робити не через тендер, де виграє той, хто дає меншу ціну, а через архітектурний конкурс. Подяка громадським активістам, які активно це питання підняли, заставили проєктанта переосмислити свою роботу. В кінцевому випадку буде плюс для усіх. Місяць пішов на вироблення нового бачення по цьому проєкту, враховуючи зауваження, які були озвучені. Всі ці зауваження мають бути ліквідовані. Роботи вже будуть починати по відкоригованому проєкту. Темпи виконання робіт будуть збільшуватись. Завдання – щоб ми цього року повністю вулицю Бандери відкрили для проїзду, хідники, велосмуга, паркування для машин, освітлення – все має бути зроблено дуже якісно», - розповів Андрій Садовий.

Відтак, найперше для проїзду транспорту буде відкрита ділянка від вул. Чупринки до «Львівської Політехніки».

«Однозначно, що перший етап відкриття дороги – це до корпусу «Львівської Політехніки». За тиждень ми оновимо усі графіки відкриття, після коригування проєкту», - додав міський голова.

За словами директорки ЛКП «Львівавтодор» Оксани Єстеферової, роботи з реконструкції вул. С. Бандери, на відрізку від вул. Чупринки до вул. Антоновича, наближаються до завершення. Залишаються незначні роботи з облаштування дорожнього покриття, замостити тротуари та заасфальтувати велодоріжку.

«На ділянці від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА тривають роботи з облаштування каналізаційного колектора. А на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА, вже завершили заміну водопроводу і усіх комунікації та монтують плити під трамвайну колію. Загалом залишилося замінити водопроводу і каналізації приблизно 20%, замощення дорожньої частини, трамвайної колії – приблизно 50%», - розповіла Оксана Єстеферова.

Головний інженер ТзОВ «ОНУР» Олександр Добоні пояснив, що підрядники очікують нового проєкту, щоб почати роботи з облаштування пішохідної частини вулиці.

Як розповів директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, деякі ділянки уже переробляють.

«Щодо зауважень які були, ми знайшли проєктні рішення. Ми мали лише дорадчий голос, але досягли згоди щодо необхідності внесення змін до проєкту. Проєктант з цим погодився. На вулиці Глибокій вже посади розбирати покриття, яке було до цього часу. Також зміни будуть на вулиці Політехнічній. Великі зміни будуть на ділянці, яка виходить на вул. Професорську. З того, що там зараз є. нічого не збережеться. Зокрема замість підпірної стінки буде відкос, а там буде пішохідна зона. Також будуть висаджені дерева біля зупинки на вулиці Чупринки, але звичайно це буде восени. Також були питання щодо площі Кропивницького. Там проєктантом не було вирішене питання велодоріжки, тепер вона буде означена», - розповів Олег Шмід,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: